Száz évesek hete Nagyszalontán

Akt.:
Drimba Anna elérzékenyült amikor köszöntötték a szociális központban
Drimba Anna elérzékenyült amikor köszöntötték a szociális központban
Különleges volt az elmúlt hét a hajdúvárosban: két idős ember is ünnepelhette a századik életévét. Török László polgármestert meghívták mindkét eseményre, ahol jókívánságait tolmácsolta.

Jó néhány esztendeje már annak, hogy Nagyszalontán olyan szép korú embert köszönthettek, aki elérte a 100. életévét. Az elmúlt héten viszont ketten is betöltötték ezt a varázslatos kort a hajdúvárosban. Kedden a Krónikus Betegellátó Szociális Egészségügyi Központ díszterme telt meg barátokkal, hozzátartozókkal akik az intézményben élő 100 éves Drimba Annát köszönthették. Anna néninek elsőként Török László polgármester tolmácsolta a jókívánságokat a város nevében, majd Varga Anikó, a szociális központ vezetője mondta el ünnepi gondolatait. Ezt követően az ünnepelt, aki sok sok éven át a szalontai postahivatalban dolgozott, mondta el ide kapcsolódó gondolatait. A korához képest láthatóan jó egészségi állapotnak örvendő Drimba Anna az otthon lakója több mint tíz éve. A gondozók már-már saját családtagjukként tekintenek rá. Érezhető volt ez a díszterem légkörében a sok virág és jókívánság láttán is.

Családi körben

Szombaton újabb ünnepi esemény színhelye volt Nagyszalonta egyik étterme, ahol szép családi körben Csete Juliánnát köszöntötték az egybegyűltek.

szalonta2

Elsőként az rendezvény ünnepi meghívottja, a polgármester mondta el ünnepi gondolatait. A hajdúváros nevében jó egészséget kívánva az után is érdeklődött az ünnepelttől, hogy mi a hosszú élet titka. Csete Juliánna 100 év tapasztalatával azt válaszolta, hogy legyen mindig dolog. Ezt követően családias, baráti beszélgetésekben az emlékek felidézésére került sor. A legszebb időszakot a mai Toldi óvoda elődjénél eltöltött periódus jelenti, amikor is dadaként sok száz gyermek került ki a keze alól. Kiderült, hogy Juli néni ma is érdeklődik a közélet dolgai iránt, minden reggel a Bihari Naplóval kezdődik a napja. Nagyon szereti lapunkat, ez a legfontosabb hírforrása.

Szatmári Erzsébet