Szavaztak a színházak ügyében

Szavaztak a színházak ügyében
Többek között a nagyváradi Szigligeti Színház menedzseri tisztségére kiírt versenyvizsga eredményét is jóváhagyták a Megyei Tanács szerdai ülésén, a PD-L pártiak ellenszavazata mellett.

 

A PD-L párti tanácsosok mindannyiszor nemmel szavaztak, amikor a Szigligeti Színházzal, illetve a Mária Királyné Színházzal kapcsolatos tervezetekről kellett voksolni. Ennek ellenére, mindegyik tervezet átment. Ekképpen jóváhagyta a Megyei Tanács a Szigligeti Színház menedzseri tisztségére kiírt versenyvizsga eredményét, melynek nyomán Czvikker Katalin, az eddigi ideiglenes menedzser nyerte el a színház vezetői tisztségét. A tanácsosok egyúttal jóváhagyták a 2012 – 2016 évre vonatkozó menedzsment tervet is, melyre 9,92 pontot kapott Czvikker Katalin. Hasonlóképpen, jóváhagyták Daniel Vulcunak, a Mária Királyné Színház eddigi kinevezett menedzserének eredményét is (ő 9,95 pontot ért el), továbbá az általa javasolt, ugyanerre az időszakra vonatkozó menedzsment tervet.

 

Stúdióterem lesz

 

Szintén a PD-L pártiak ellenszavazata mellett hagyták jóvá a tanácsosok a két nagyváradi színház 2011 évre vontakozó szerkezeti felépítését is. Néhány, a Szigligeti Színházra vonatkozó változás: az egyik színészi poszt háttérrendezői poszttá alakul, olyan elgondolásból, hogy egyetlen háttérrendező nem elégséges három társulat számára, mely legkevesebb két különböző helyszínen tevékenykedik. Egy karbantartói állás megszűnt, viszont létrejött egy tájékoztatásfelelősi tisztség a műhelyeknél. Ez a tervezett multifunkcionális műhely működésénél elengedhetetlen, áll a hivatalos indoklásban. Mindent összevetve az alkalmazottak száma változatlan marad.

Azt is megszavazták a tanácsosok, hogy a Bémer téri Transilvania mozi a két nagyváradi színház stúdiótermévé alakuljon. A Helyi Tanács szeptemberben már jóváhagyta, hogy az egykori mozi épülete ilyen elgondolásból a Megyei Tanács fennhatósága alá kerüljön. Amint a szakjelentésben áll, a 160 négyzetméteres területű épület a legmegfelelőbb arra, hogy stúdióteremmé alakítsák, emellett lehetőség van arra, hogy két öltőzőt is létrehozzanak ott, valamint személyzeti, illetve a közönség által használandó mosdókat. A Megyei Tanács az átvétellel együtt arra kötelezi magát, hogy a szerződés aláírását követő egy éven belül végrehajtja a szükséges módosításokat.

 

Források

 

Az idei évre vonatkozó költségvetés módosításait is egyhangúan megsazvazták a tanácsosok. Amint Szabó Ödön RMDSZ-párti képviselőtől megtudtuk, fontos, hogy sikerült plusz forrásokat találniuk a két színház személyzeti, illetve működési költségeinek fedezésére. Megvan így a pénz a decemberi fizetésekre, valamint a produkciós és eszközbesezrzési költségek fedezésére.

 

Neumann Andrea