Szavazna? Regisztráljon!

Szavazna? Regisztráljon!
Nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak az önkormányzati és mondjuk az elnökválasztásokra – például ami jelen esetben különbség, az az, hogy az utóbbin lényegében bárhol szavazhat az ember, viszont az önkormányzatin a fő elv szerint csak a bejelentett lakhelye szerinti településen.

Mivel az önkormányzati választás lesz idén hamarabb – június 5-én –, a nagyváradi polgármesteri hivatal csütörtökön ki is adta a vonatkozó tájékoztatást. Eszerint azon személyek, akik szavazójoggal bírnak, és a voksolás előtt legalább 45 nappal hivatalosan regisztráltatták itt ideiglenes lakcímüket, kérhetik, hogy felvegyék őket a helyi választói jegyzékbe. Közérthetőbben: akik ideiglenesen itt laknak, de voksolnának, azok regisztráltassák magukat. Ezt a személyi okmányaik felmutatásával tehetik meg, a városházán, február 22. és április 21. között. A jegyzékbe vételhez formanyomtatvány kell, ami letölthető a www.oradea.ro-ról, de a hivatalban is kérhető, ennek kitöltött változatához pedig csatolni kell a személyi okmány és a lakcím-igazolás másolatát. Ügyintézés a városháza ügyfélfogadási részlegén.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .