Szavazás vidéken

Gyanta - Gyantán a déli órákban sokkal magasabb volt a résztvételi arány a voksoláson mint a megyei vagy az országos átlag. Ekkor a 250 szavazásra jogosult polgár közül 70-en szavaztak, ami mintegy 28 %-nak felel meg. Több szavazásra jogosult polgárnek az volt a kifogása, hogy a szavazó körzetnél egy helyiségben lehetett voksolni, mind az EU-s jelöltekre, mind a referendumra.

Szalárd – A három településből álló községben – Szalárd, Hegyközszentimre, Jákóhodos – a déli 12 óráig nagyon gyenge volt a résztvétel a voksolásom, mind az EU-s, mind a referendumra,  a három településen a 10-12 % között mozgott, tudtuk meg a helyi elöljárótól, Nagy Miklós polgármesteretől.  Ebben az órában Szentimrén 67-en voksoltak az EU-s listára, 30-an a referendumra. Hodosan ez arány 58, illetve 25.

Várasfenes – Várasfenesen a polgármester, Vura Albert szerint jó az eddigi résztvételi arány, 14 óra körül a községközpontban főleg a magyarság jelent meg nagyobb számban a voksoláson. Főleg az EU-s parlamenti képviselők számára szervezett körzetet keresték fel. Ugyancsak ő jegyezte meg, hogy inkább a település idősebb korosztálya vesz részt a voksoláson, a fiatalabb nemzedék abban az órában csak kevés számban jelent meg az urnák előtt.