Szavazás a Hegyköz falvaiban

Akt.:
A fiatal szavazót Hegyköztótteleken kaptuk lencsevégre
A fiatal szavazót Hegyköztótteleken kaptuk lencsevégre

A vasárnapi voksolásra rányomta bélyegét az őszi, esős időjárás, talán ezért is mentek el kevesen szavazni a Hegyközcsatár és Hegyközpályi községekhez tartozó falvakban.

Hegyközcsatárban vasárnap délután 15 óráig közel 175 személy járult az urnákhoz, tudtuk meg a szavazóbiztostól. Jellemző, hogy a többség templomozás előtt és után keresi fel a szavazókörzeteket, tudtuk meg Bónisz Sándor polgármestertől, aki feleségével együtt kora délután adta le voksát. Most kevesebben éltek a választás jogával, mint máskor, tájékoztatott az RMDSZ községi elnöke. Hozzá kell tenni azonban azt is, hogy nagyon sok olyan személy szerepel a listán, aki már rég elköltözött a faluból, de a bejelentett állandó lakhelye ide szól, ennek „köszönhetően” az arány is rosszabb az átlagnál.

Hegyköztótteleken sem történt incidens, a 193 jogosult közül délután 3-ig 77-en jelentek meg az urnáknál, ez 39 százalékot jelent. Siterben délután 3 óráig a szavazásra jogosultak alig 14 százaléka élt állampolgári kötelességével, ilyen alacsony részvételre még nem is volt példa. Sitervölgyön, a községhez tartozó egyetlen román lakta településen a 15 órai adatok szerint 30 százalékos volt a részvételi arány.

A Hegyközpályi községhez tartozó településeken a következő volt a szavazási részvétel délután 3 óráig: Hegyközpályi 30 százalék, Hegyközújlak 28 százalék, Hegyközszáldobágy 26 százalék. „Hegyközpályi községben kora délutánig zökkenőmentesen zajlottak a választások. Sajnos a vártnál kevesebben éltek a lehetősséggel, viszont sokan eljöttek szavazni a településhez tartozó új lakónegyedekben élők közül”, mondta Somogyi Lajos, a község RMDSZ-elnöke.

 

Tóth Zsigmond0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .