Szatmáron készül a párbajtőr–válogatott

Szatmáron készül a párbajtőr–válogatott
Szatmárnémeti – A szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben kezdte felkészülését a román férfi felnőtt párbajtőr–válogatott a szeptember 28. – október 10. között esedékes szentpétervári vívó világbajnokságra.

Az edzéseket múlt héten kezdték meg és péntekig tart, de a vb előtt még tervbe van véve egy edzőtábor, a helyszínt még nem szögezte le a román szövetség. „Szóba jött egy svájci edzőtábor, de azt inkább kihagynánk, ugyanis az utazás több időbe venne el, mint amennyi maga a felkélszülés lenne” – mondta lapunknak Csiszár Ferenc, aki Nicolae Ileval együtt készíti a válogatottat.

A nemzeti együttest egyébként a Szatmárnémeti SK és a Nagyváradi Crişul párbajozói alkotják: Adrian Pop, Ciprian Lăpuşte, Tardi Ottó, Adrian Szilágyi illetve Nyisztor Sándor, Árkosi Bertalan, Radu Andrei, Andrei Timoce készül jelenleg Szatmárnémetiben. Kérdésünkre, hogy közülük ki lehet majd ott a vb–n Csiszár elmondta, hogy Adrian Pop és Nyisztor mellett Árkosinak van a legnagyobb esélye, hogy képviselje az országot a világversenyen, míg a konstancai Cosmin Kortyan valószínűleg a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) költségén fog részt venni a vb–n. „A szövetség minden vb–re biztosítja egy–egy ország sportolójának a résztvételi költségeit. Romániából ezúttal valószinüleg Kortyan részesül majd ebben” – tette hozzá a Szatmárnémeti SK edzője.