Szatmáron járt a CCA elnöke

Szatmárnémeti Kilenc megye labdarúgó–bírói vettek részt hétvégén Szatmárnémetiben a Játékvezetők Központi Bizottsága (CCA) által szervezett továbbképzésen. A tanfolyamot, és az ezt követő vasárnapi teszten (erőpróba) részt vett a CCA részéről Gheorghe Constantin és az alelnök Nicolae Grigorescu is.  Birok (1) 2007.09.30

Az Olimpia Stadionban rendezett teszt után Constantin sajnálatát fejezte ki azért, hogy sok megye labdarúgó–egyesületnek játékvezetői bizottsága nem vette komolyan a felkészítőt. „Sajnálom, hogy egyesek ilyen komolytalanok. Ahelyett, hogy megnehezítették volna feladatunkat, hogy a legjobbakból válasszuk ki a még jobbakat, sokan egyáltalán nem feleltek meg az elvásároknak” – mondta a CCA elnöke. Szatmár megyéből a három középbíró és két partjelző kitűnően telyesített.

„A Máramaros és Szatmár megyéből érkezett bírók kiválóan teljesítettek. Sajnálom, hogy a többiek félválról vették a Cooper Tesztet” – sajnálkozott Constantin, aki kitért a Szatmár Megyei Labdaarúgó Egyesület kifogástalan szervezésére is. „Nagyon rég jártunk erre, de nem feledkeztünk meg Szatmár megyéről. Örülünk, hogy van egy kiváló bíró is, aki innen származik (Kovács István – szerk. megj.). Még fiatal a fiú és tehetséges. Remélem nem szalad el a ló alatta. Ugyanakkor az MLÉ–t és vezetőjét, Szilágyi Istvánt is meg szeretném dicsérni, ugyanis meglátszik munkájuk gyümölcse. Azt viszont sajnálom, hogy a helyi önkormányzat nem törödik jobban a labdarúgással. Nézzük csak Rm. Vâlceát, ahol ismét másodosztályos csapat van, a stadionjuk pedig lenyügőző” – tette hozzá.

A Copper Teszten jól teljesítő sípmesterek egyébként a jővőben III. ligás mérkőzéseken is bíráskodhatnak, ezzel együtt pedig joguk lesz a következőkben magasabb osztályú engedélyért vizsgázniuk.