Szatmárnémetiben Kereskényi Gábor győzelmét ünnepelte az RMDSZ

Kereskényi Gábor a családjával. Fotó: Facebook
Kereskényi Gábor a családjával. Fotó: Facebook
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) párhuzamos szavazatszámlálása szerint Szatmárnémetiben Kereskényi Gábor, a szövetség jelöltje nyerte a polgármesteri tisztséget a vasárnapi önkormányzati választáson.

A Szatmár.ro portál hétfő hajnalban közölte, hogy az RMDSZ-irodában akkor jelentették be Kereskényi győzelmét, amikor a polgármesterjelölt a szavazatok 95 százalékának az összeszámlálása után már behozhatatlan előnyel rendelkezett.

Új fejezet kezdődik ezzel Szatmárnémeti fejlődésében – idézte Kereskényi Gábort a portál. “A szavazás jelzés volt, mely szerint a szatmáriak másfajta politizálást szeretnének. Nem ígérek csodákat, csak munkát. Elvesztettünk négy évet, amit csak együtt tudunk behozni. Ígérem, odafigyelünk a szatmáriak problémáira, együtt be fogjuk bizonyítani, lehet többet, jobban Szatmárnémetiért dolgozni” – fogalmazott az RMDSZ-es politikus.

Négy év kihagyás után térhet vissza a RMDSZ jelöltje a 34 százalékban magyarok által lakott szatmárnémeti polgármesteri tisztségbe. A várost 2004 és 2012 között az RMDSZ-es Ilyés Gyula vezette, aki időközben vidékre költözött, és most – az RMDSZ bejelentése szerint – Vetés községben nyert polgármesteri címet.