Szatmárnémetiben a Uriah Heep

Szatmárnémetiben a Uriah Heep
Szatmárnémeti – Ingyenes koncertet tart május 16–án a szatmárnémeti Új–Főtéren a legendás angol rockzenekar, a Uriah Heep. Két nap múlva pedig, május 18–án Nagyváradon lép fel az 1969–ben alakult együttes.

A Uriah Heep egy 1969-ben alakult és máig működő angol hard rock zenekar. Az együttes a nevét Charles Dickens: David Copperfield c. regénye egyik kitalált szereplője után kapta. Bár angol nyelvterületen kultuszzenekarrá váltak, a kontinentális Európában és Japánban továbbra is stadionokat töltenek meg a rajongók koncertjeiken. Első lemezük, a Very ‘eavy… Very ‘umble 1970-ben jelent meg. Bár az album úttörő volt a heavy metal történetében, a kemény hangzás nem nyerte el a korabeli kritika tetszését, a Rolling Stone magazin kritikusa így írt róla: “Ha ezek befutnak, én öngyilkos leszek. Az első hangtól kezdve tudni fogod: soha többé nem akarod hallani”.

A második albumukon, a progresszívebb hangzású Salisburyn már megtalálják igazi stílusukat. Ezen a lemezen hallható az egyik leghíresebb számuk, a Lady in Black, valamint a főként instrumentális 16 perces címadó dal, melyet 24 tagú zenekarral együtt játszottak. A lemez dalait főleg a billentyűs Ken Hensley írta – ahogy az kilépéséig megszokottá, szinte az együttes védjegyévé válik.