Szatmárnémeti VSK: Nincs már könnyű ellenfél?

„Korábban elkövettük azt a hibát, hogy félvállról vett ellenfelek megszorongattak, rosszabb esetben megvertek” – intett óvatosságra Dan Fleşeriu, a szombati Szatmárnémeti VSK – Bukaresti Rapid kosárlabda-mérkőzés előtt.

A női kosárlabda A–osztályos bajnokság középdöntőjének első felvonásában az utolsó fordulót rendezik, a Szatmárnémeti VSK pedig hazai pályán fogadja a Bukaresti Rapid együttesét. Az A1–es értékcsoportban utolsó helyen álló fővárosiak a bajnokság ezen szakaszában még egy mérkőzést sem nyertek. Mindezek ellenére Dan Fleşeriu edző óvatosságra intette csapatát. „A jelenlegi körülmények között egy meccs sem könnyű, legyen bárki az ellenfelünk. Korábban elkövettük azt a hibát, hogy félvállról vett ellenfelek megszorongattak, rosszabb esetben megvertek” – mondta a szakvezető, aki nem számíthat a mai meccsen a keddi, nagyváradiak elleni találkozón megsérült Cristina Ciocanra, illetve a gerinctájéki fájdalmakra panaszkodó Adriana Pricopra. Továbbra is kérdéses Allyson Hardy és Monica Urse–Ivan szombati játéka. Ők ketten csütörtökön már edzettek, ezért valószínűleg szerephez jutnak majd a Rapid elleni meccsen.
Arra a kérdésünkre, hogy számíthat–e jó edzésnek a mai találkozó a következő hétvégi sepsiszentgyörgyi mérkőzés előtt, Fleşeriu azt válaszolta: „Engemet elsősorban az aktuális meccs foglalkoztat. Az adott körülmények között, amikor a találkozó előtti napon még nem tudom, hogy kit küldök pályára, nem engedhetem meg magamnak azt, hogy már más meccsre gondoljak” – folytatta a tréner.
A mérkőzés egyébként szombaton 12.30 órakor kezdődik a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében.

Büntették a kosaras lányokat

A március fizetésük 85 százalékát kapják meg a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdázói, illetve a csapat edzője, Dan Fleşeriu. A klub vezetői az együttes idei gyenge teljesítménye miatt büntette őket 15 százalékos fizetéslevonással. Fógel László klubelnök csütörtökön közölte a hírt a csapattal, úgy tudjuk, néhányan felháborodtak a büntetés miatt. „Az idei teljesítmény, a játékhoz való hozzáállás, illetve a gyenge eredmények miatt büntettük a kosárlabdázókat” – mondta lapunknak Magyar Lóránd, az igazgatótanács tagja.

A1–es csoport, 7. forduló
Szatmárnémeti VSK – Rapid
BCT Alexandria – MCM Târgovişte
Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC – Aradi ICIM
SCM Craiova – Nagyváradi U VSK.