Szatmárnémeti VSK – Gyulafehérvári CSU, másként

Éles Péter már nem ül Dan Fleşeriu mellé a kispadon
Éles Péter már nem ül Dan Fleşeriu mellé a kispadon
Szombaton 18 órától az Ady Endre utcai sportteremben rendezik a Szatmárnémeti VSK – Gyulafehérvári CSU női kosárlabda bajnoki mérkőzést. Az ellenfél kispadján menedzserként a szatmáriak egykori menedzsere, Éles Péter ül.

 

Az biztos, hogy az eddigi Szatmárnémeti VSK – Gyulafehérvári CSU női kosárlabda bajnoki találkozók már a múlté, szombaton új fejezet kezdődik a két együttes mérkőzéseinek a történelmében. Mindkét együttes egyszerre jutott fel az élvonalban a 2007/08–as idény végén, viszont a Fehér megyei csapat még soha nem tudta legyőzni Dan Fleşeriu csapatát. A nyáron viszont teljesen megváltozott a CSU csapata, és a legjobb nyolc között szeretnének zárni. Erre megvan minden oka, ugyanis erős játékoskerettel (többek között három amerikai és egy izraeli), illetve Tomas Bilek személyében egy fiatal (27 éves), de jó edzővel rendelkezik a csapat.

Ugyanakkor a szombati bajnokinak érzelmi töltete is van, ugyanis Bilek mellett az a csapatmenedzser ül, aki 2007–től 2011 nyaráig a VSK–t szolgálta, sőt, a szatmári kosárlabdacsapat egyik „alkotója” is. A szatmárnémeti Éles Péterről van szó, aki nyáron vált meg a VSK–tól, és Gyulafehérváron rakta össze új csapatát. „Számomra egy átlagos bajnoki meccsről van szó, de azt nem titkolom, hogy furcsa lesz az ellenfél kispadján ülni. Az eredmény szempontjából nem egy fontos mérkőzés, ugyanis így is sokkal túlteljesítettük az elvártásokat. Természetesen azért nyerni szeretnénk, de fontosabbnak tartom, hogy a közönség egy szép kosárlabdameccset lásson. Tisztelem a szatmári edzőt, a játékosokat és a közönséget és sok sikert kívánok nekik. Kívánom, hogy teljesítsék a szatmári álmot és nyerjék meg a bajnokságot” – mondta lapunknak Éles Péter.

 

Nem kedvez a statisztika

A statisztika szerint a CSU a favorit, ugyanis Bilek játékosai jobban teljesítettek, és az eddigi 2 vereség mellett 11 nyert meccsük van, ezzel a táblázat második helyén állnak. Ezzel szemben a VSK 4 vesztett találkozó mellett 9–et nyertek, ezzel a tabella 6. pozícióját foglalják el. Dan Fleşeriu, a szatmáriak edzője bízik abban, hogy a legutóbbi két bukaresti bajnokin (az Olimpia és a Sportul Studenţesc ellen) gyakorolt felállások hatékonyak lesznek ezen a meccsen, hiszen a VSK–nak „létfontosságú” a két pont begyűjtése. „Erre a meccsre készültünk az Olimpia és a Sportul ellen. Szerencsére két különböző erősségű csapat volt, így a találkozókon más és más felállásokat tudtak gyakorolni a lányok – mondta Florin Mureşan, a VSK női kosárlabda szakosztályának az elnöke. – Szombaton nekünk győzni kell, és remélem a közönség is szép számban eljön a meccsre, mert nagy szükségünk lesz a segítségükre is. Természetesen tisztelem Pétert mindazért, amit a szatmári kosárlabdáért tett. Éppen ezért kérem a közönséget a sportszerű buzdításra. Nekünk nem az kell, hogy az ellenfelet, vagy a bírókat szidják. Arra van szükségünk, hogy a lányok nevét, a csapat nevét skandálják, tapsoljanak, lelkesítsenek” – tette hozzá.

A szatmári lányoknak egyébként a szombati lesz az utolsó idei hazai meccsük. A bajnoki őszi idény utolsó fordulójában ugyanis a SCM Craiova otthonában játszik a VSK. A szombati, 18 órakor kezdődő találkozót a kolozsvári Bogdan Podar, Bertalan István bírópáros fogja vezetni.