„Szatmárnémeti tiszta város”—„Tiszta lakóház”

„Szatmárnémeti tiszta város”—„Tiszta lakóház”
Szatmárnémeti – Szatmárnémeti önkormányzata, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, valamint a Florisal idén októbertől 2008 júniusáig tartó versenyt hírdet „Szatmárnémeti tiszta város”—„Tiszta lakóház” címmel.

A megyeszékhelyen lakók három kategóriában versenyezhetnek majd: legszebb virágoskert, leggondozottabb lakóterület, illetve legszebb erkély. Kedden sajtótájékoztató keretében ismertette a verseny részleteit Békéssy Ezsébet a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője, valamint Viorel Solschi Szatmárnémeti alpolgármestere és Radu Anderco, a lakossági ügyfélfogadó és információs központ irodavezetője.

A versenyre magán– és tömbházalakások lakói egyaránt jelentkezhetnek. A jelentkezési kérvényt mától november 1.–ig lehet leadni a lakossági ügyfélfogadó és információs központban, vagyis a polgármesteri hivatal 11–számú irodájában. A sajtótájékoztatón Békéssy Erzsébet igazgatónő elmondta, hogy a verseny célja, hogy a városkép, valamint a lakosok környezetének javítása. A jelentkezési lap mellé fényképet kell mellékelni adott zöldterület jelenlegi állapotáról.

A verseny menetét tekintve, az elbíráló bizottság havonta fogja látogatni a versenyen résztvevők zöldövezeteit, majd az erről készített fotókat közzé teszik a www.satu–mare.ro veboldalon, valamint a lakossági ügyfélfogadó és információs központ irodájában. A fényképek alapján bárki szavazhat majd a szépülő zöldövezetekre. A lakosság szavazatainak alapján és a versenybizottság elbírálása szerint gyűjtik majd minden hónapban a pontokat a verseny résztvevői. A havi felmérés eredményeit a Szatmárnémeti Városi Tanács minden soros gyűlésén közzé teszik.

Díjazás

A verseny különböző kategóriáiban eredményeket elért „versenyzőket” június 5.–én, a Környezetvédelem Világnapján fogják majd átadni. Viorel Solschi a satótájékoztatón elmondta, hogy a díjazáshoz szükséges anyagi bázist az önkormányzat állja majd.