Szatmárnémeti: Előkészületek az új fociidényre

Szatmárnémeti: Előkészületek az új fociidényre
Szombaton tartották meg Szatmárnémetiben a Megyei Labdarúgó Egyesület közgyűlését, amelyiken többek között elhatározták, hogy a IV. ligás labdarúgó–bajnokság rajtja augusztus 9–én legyen.

Elnöki értékelés – Szilágyi István MLE–elnök már indulásból kilátásba helyezte, hogy a bajnokság rajtjáig az RLSZ szabálymódosítást eszközöl, és ezt is követni kell majd a klubvezetőknek. De az ilyen típusú, „operatív” változtatásokhoz már hozzászokhattunk –  tette hozzá az egyesület vezetője.  Az elnök értékelte a 2007–2008–as bajnokságot, szerinte jó idényt zártak, de ami nem vetett jó fényt a csapatokra az volt, hogy több esetben – és ez már–már megszokottá vált – pályára küldtek olyan „illegális” játékosokat akik nem szerepeltek az együttesek nyilvántartásaiban.      

A csendőrség képviselője, Vlad százados arra figyelmeztetett, hogy a rend és a fegyelem betartására a pályák környékén továbbra oda kell majd figyelni a rendezőknek, mert ellenkező esetben kemény pénzbüntetéseket eszközölnek, súlyosabb esetekben pedig akár fegyház is szóba jöhet…

A közgyűlés fontosabb döntései:

Átigazolások szeptember elsejéig eszközölhetők, a téli időszakban pedig január–februárban. A juniorok bajnokságát illetően elhatározták, hogy a következő idényben a két csoportban az első két helyezett osztályozón döntse el a bajnoki cím sorsát.

Hosszabb vita előzte meg azt, hogy a következő idényben az V. Ligában két vagy három csoportban rendezzék meg a pontvadászatot. A résztvevők egyenlő szavazati aránya után a közgyűlés az elnököt bízta meg a végső döntéssel, de a három csoportos megyei bajnokságra csak akkor kerülhet sor, ha egy csoportban legalább 12 együttes szerepel. Az MLE még várja a jelentkezőket az V. Ligába.  

Schlakter Ferenc, a Nagykároly–környéki csapatok utaztatása megkönnyítése érdekében javasolta, hogy a IV. Liga B–csoportjából a Daróci Recolta cseréljen helyet az A–csoportbeli Decebali Luceafarullal, ezt kisebb vita után elfogadták.

A IV. Ligás bajnokság kezdési időpontja: augusztus 9–10.

A közgyűlésen elhatározták, hogy a csapatokat a következők képviseljék az MLE Végrehajtó Bizottságában: Pop Augustin (Udvari), Májer Sándor (Mezőfény), Vasile Zah (Dumbrava), Orosz Zsiga (Barta SE).

Pataki Zoltán bizottsági elnök irányításával kisorsolták az IV. Liga menetrendjét.

 V. Liga, első forduló, augusztus 9–10:

A–csoport: Udvari Somesul – Sárköz, Erdőd – Daróc, Aranyosmeggyes – Avasújváros, Avasfelsőfalui Energia – Certeze, Szamoskrassó – Turc, Egri Sasok – Mikola, Madarász – Szatmárnémeti Somesul.

B–csoport: Szaniszló – Vetés, Óvári – Kálmánd, Börvely – Tasnád, Decebal – Kaplony, Mezőpetri – Mezőfény, Kávás – Nagykárolyi Fink Fenster, Csanálos – Piskolt.