Szatmári sikerek Nyíregyházán

A Szatmárnémeti ADEP SK és a Szatmárnémeti Ion Creangă DSE miniröplabdacsapatai is döntőt játszottak Nyíregyházán a Bem Kupa küzdelmein.

Egy arany– és egy ezüstéremmel, illetve különdíjakkal tértek haza a Szatmárnémeti ADEP SK és a Szatmárnémeti Ion Creangă DSE miniröplabdázói a Nyíregyházán rendezett Bem Kupáról.
Adrian Pricop edző csapata vereséggel kezdte a „nagyok” küzdelmét, és 2–1–re kaptak ki a Nyíregyházi Móricz DSE–től, majd 3–0–ra verték Eger együttesét, így jutottak az elődöntőbe, ahol a 2–0 arányban győzte le a házigazda Bem DSE csapatát. A döntőbe ismét a Móricz triója lett az ellenfél, ezúttal viszont nem hibáztak az ADEP SK játékosai, és 2–0–ra győzve elhódították a kupát.  Ugyanakkor a Ion Creangă Általános Iskola diákja, Alexandra Molnarnak ítélték oda a torna legjobbnak járó elismerést, de kiérdemelték a rendezők különdíját Tania Opriş, Andreea Maxim, Diana Blidar és Ioana Naghi is.
A „kicsik” viadalában Szabó Tamás testnevelőtanár csapata, a Ion Creangă DSE 2–0–ra kapott ki a Bem DSE 2–es számú triójától, majd a miskolciak elleni találkozó után kiegyenlítették a szettarányt, Eger csapata viszont győzni tudott a szatmári lányok ellen. Így a csoportja második helyéről jutottak tovább a „creangások”, az elődöntőben pedig 2–0–ra verték Móricz trióját. A döntőben ismét Eger volt az ellenfél, és akárcsak a csoportmeccsen, ezúttal is 2–0–ra győztek a Heves megyeiek.
Ebben a korosztályban az ADEP SK is felállított egy csapatot, viszont a klub triója csak a 7. helyen zárt.
„Én nagyon elégedett vagyok a tanulóim teljesítményével. Jó volt a hangulat, és a közönség is nagyszerű volt, aki megérdemli a Fair Play–díjat is a részünkről, hiszen végig a tornán nagy tapssal kísérte a lányaink meccseit” – mondta Szabó Tamás. A „kicsik” között egyébként Szűcs Rebeka érdemelte ki a korosztály legjobb játékosának megítélt díjat, de Szabó Tamás szerint elsimerést érdemel az egész csapata, Adelina Manolache, Maricarmen Manolache, Anabela Filimon, Andreea Istrate Soós Brigitta és Révai Réka is.

Címkék: ,