Szászrégenben elkezdődött az első román traktor sorozatgyártása

Szászrégenben elkezdődött az első román traktor sorozatgyártása
A szászrégeni IRUM, tizenöt évvel a romániai traktorgyártás megszűnése után, megkezdte a társaság mérnökei által tervezett első román traktor sorozatgyártását. Az erőgépet tavaly ősszel mutatták be a bukaresti INDAGRA agrárvásáron.

Mircea Oltean, az IRUM vezérigazgatója elmondta: a traktor iránt óriási érdeklődés mutatkozik, jövő hónaptól elkezdik exportálni is, első körben Magyarországra. A cég traktorok és erdészeti gépek gyártójaként ismert, de miután tíz évvel ezelőtt Fehéroroszország engedélyével megkezdte a TAG traktorok gyártását, az IRUM-ot mezőgazdasági gépek gyártójának is tekintik, és ezért az egyesülés százéves évfordulóján bemutatták az első román traktort. Az erőgépet a mezőgazdasági és erdészeti gépek kutatási és fejlesztési központjában fejlesztették ki, amelyet 2015 szeptemberében, csaknem 12 millió lejes beruházással hoztak létre az IRUM-ban.

A szászrégeni IRUM 1953-ban alakult, és 1999-ben vált teljesen magántulajdonú vállalattá, amikor a Maviprod átvette. Az új tulajdonos megőrizte a fő tevékenységi területet, és továbbra is erdőgazdálkodáshoz szükséges gépeket és berendezéseket gyártott.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .