Szász Jenő megyei tanács elnöki tisztségre pályázik

Hargita megye – Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke tegnap egy sajtótájékoztató keretén belül elmondta, hogy Hargita megye tanácsának elnöki tisztségére pályázik. Vetélytársa az RMDSZ színeiben Borboly Csaba, jelenlegi alelnök lesz

A csíkszeredai Fenyő szállóban tartott sajtótájékoztatón MPP ismertette jelöltjeinek névsorát polgármesteri székekért Hargita megyében. Eszerint Székelyudvarhely polgármestének Orpán Árpádot, a Civitas Alapítvány területi igazgatóját jelölik, míg Csíkszeredában Papp Előd száll versenybe. Szász Jenő elmondta, hogy döntésében személyes okok mellett az is szerepet játszott, hogy a közvéleménykutatások szerint jelentős elönnye van Borboly Csabával szemben. Székelyudvarhely polgármestereként az utóbbi 12 évben számos tapasztalatot szerzett és ezt könnyen a megye javára fordíthatja. Egy állandó dialógust szeretne fenntartani a Hargita megyei román pártokkal, illetve a megye román közösségével, mivel ez az egyetlen módja a nézeteltérések megoldásának – mondta, azt a mondást idézvén, hogy nem kell külön utat megtenni Bukarestig a román és magyar közösségek problémáinak megoldásáért. Ezt az utat közösen is meg lehet tenni, mivel az érdekek megegyeznek.
Szász azt is elmondta, hogy az RMDSZ egy elhibázott poltikát folytat, mert a jelen lévő problémákkal való szembenézés helyett Nyugatra menekültek, vagy ha nem, akkor Vadim Tudorral veszekedtek. Elmondása szerint tiszta kampányt szeretnének kerülve az RMDSZ, vagy egyébb pártokkal szembeni viták lehetőségét.