Szárnyalni fog a romániai gyógyszerpiac

Szárnyalni fog a romániai gyógyszerpiac
A román gyógyszerpiac évente átlagosan 13,3 százalékkal bővülhet 2010-ig, ezen belül a recept nélküli gyógyszerek piaca évi 15,3 százalékos bővülésre számíthat, írták a KBC Securities elemzői.

A jelenlegi, igen alacsony szintről részben az általános gazdasági növekedés, részint a gyógyszerbejegyzési rendszer egyszerűsítése, részint a receptre kapható gyógyszerek árának kormányzat általi csökkentése növelheti a fogyasztást az elemzés szerint.

A szakértők viszont megjegyezték, hogy az árkalkuláció reformját a politikai bizonytalanság késleltetheti. Tavaly átlagosan 92 dollár volt az egy lakosra jutó gyógyszerfogyasztás. A közép- és kelet-európai átlag 135 dollár, a nyugat-európai átlag 374 dollár volt tavaly, olvasható az elemzésében.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter