Száműzték az ifikhez Gavrilescut és Ritlit

Dan Gavrilescu
Dan Gavrilescu
Estébe nyúló gyűlésen döntött úgy a Szatmárnémeti Olimpia 2010 FC vezetősége, hogy az ificsapathoz küldi két verekedő játékosát, a 24 éves Dan Gavrilescut és a 16 éves Ritli Rault.

Mint ismeretes, a két labdarúgó az elmúlt héten a nagyszalontai miniedzőtábor végén, ebéd közben csapott össze. A vezetőségi gyűlésen kiderült, a fiatalabbik játékos volt az, aki előbb ütött, de Gavrilescu ütései voltak az erősebbek, orrcsonttörést és szemsérülést szenvedett az egykori kiváló kapus, Ritli Zoltán fia. Az ifi csatárt tegnap műtötték, édesapja pedig elszánt, rendőrségi feljelentést tesz Gavrilescu ellen. „Megvárjuk az orvosi jelentést, és utána tesszük a feljelentést” – mondta lapunknak Ritli Zoltán.

Ioan Câmpan, az Olimpia 2010 FC igazgatótanácsának a tagja elmondta, sajnálatosnak tartják az esetet és reméli, hogy ez nem fog megismétlődni. „Két értékes játékosról van szó. Gavrilescu labdarúgói képességeit gondolom nem kell bemutatni a szatmári közönségnek, mivel a középpályás rengeteget segített a csapatnak. Ritli Raul egy nagyon ígéretes ifi játékos. Ezért is döntött úgy a téli felkészülés során a szakmai stáb, hogy felhozza az ificsapattól a felnőttkeretbe. Viszont ez az eset nem méltó az Olimpiához” – mondta Câmpan. Gavrilescunak – akinek nyáron jár le a szerződése – ötven százalékkal csökkentették fizetését, a kontraktus lejártáig, ugyanakkor utolsó figyelmeztetést kapott, és meghatározatlan időre az ificsapattal fog készülni. Ritlit is visszaküldték az ificsapathoz. „Mindkettőjük előtt nyitva áll majd a felnőttcsapat kapuja. Bízom benne, hogy komolyan veszik a további felkészülést, és bizonyítani fogják, hogy helyük van a nagycsapatban” – folytatta a vezetőségi tag.

„Tiszteletben tartom a vezetőség döntését” – mondta lapunknak röviden az üggyel kapcsolatban Csík Tibor, a csapat vezetőedzője.