Szalontai Napok 2008

Szalontai Napok 2008
Bihar megye – Július 4-én, pénteken kezdődnek, és három napig tartanak az idei Szalontai Napok. Íme a rendezvény részletes programja.

Július 4., péntek

8–13 óra – kirakodóvásár a piac melletti utcában; 12 óra – ünnepi tanácsülés, a város díszpolgára kitüntetés átadása; 16 – rapidsakk-verseny, elődöntő, helyszín a G&L Kft. terasza, József Attila utca; 18 óra – Szalonta parádé – zenés felvonulás fiataloknak, indulás a városháza elől; 19 óra – Várostörténeti Kalauz – Nagyszalonta Tér-Képek, kiállítás és bemutató, Deák Csaba gyűjtő gyűjteményéből, valamint a www.régi-nagyszalonta.hu honlap elindítása, helyszín az Arany János Palota kiállítóterme. Ettől az órától a műsor a városi piacon felállított színpadon zajlik. 20 óra – Fellép a Ki mit tud?-nyertes Venus együttes, a Princess, Afroditis, Step Hanny, Street Dance, Major Arnold táncosai; 21 óra – Divine, szórakoztató popzene a sikeres nagyváradi együttestől, melynek tagja Lorena Crai; 22 óra – színpadon a Szalontai Napok kedvence, a budapesti Republic együttes, kétórás élő koncerttel. Ezt követően diszkózene. Sötétedés után rendhagyó tárlatbemutató az Alpha fotóklub munkáiból, helyszín a városközpontban felállított óriásvászon, ahová kivetítik a tárlat anyagát.

Július 5., szombat

9 óra – rapidsakk-verseny, döntő, helyszín az Arany János Palota nagy kiállítóterme; 10 – Nemzetközi Fogathajtó verseny a Polgármesteri Hivatal és a Pro Equus Lovasegyesület szervezésében. A fogathajtás mellett először kerül sor díjugratásra, valamint akrobatikus lovasbemutatóra. Helyszín a Sarkadi úti lovaspálya (a fogatok a verseny előtt a városon átvonulva parádéznak); 11 – a Csonkatorony udvarán Európai Gasztronómiai Találkozó, a nagy sikerű Gulyásfőző verseny mintájára.

Az alábbi programok helyszíne a városi piactér: 17.30 – a Toldi néptánccsoport, a Miorita néptánccsoport és a remetei Kéknefelejcs néptáncegyüttes fellépése; 18.30 – kisiskolások bemutatója; 19 – showműsor a színpadon, fellép Nan Sajti Dániel sporttáncbajnok; 21.00 – a díjnyertes énekes, Nagy Stefan és csapata a szalontai színpadon; 22 – Győzike-koncert; 23 – bemutatásra kerül Crisan Marian rendező rövidfilmje, mellyel nemrég a Cannes-i filmfesztiválon Aranypálma díjat nyert; 23.15 – Anda Adam-koncert; 24 – tűzijáték; 0.15 – diszkózene (DJ Sinka Henrik).

Július 6., vasárnap

8 óra – Együtt fut a család – családi futóverseny minden korosztálynak kis- és középtávon. Találkozóhely: Székely László városi, központi park mellett a várostérképnél; 13 – Nemzetközi Íjászverseny a Kultúrház udvarán; 17 – Autós ügyességi verseny, ez alkalommal hölgyeknek is: ki vezet a legügyesebben Szalontán?; 18 – Motoros ügyességi verseny; 19 – Nekropolis; 20 – a szalontai Tini Dance Center bemutatója; 21 – a székelyhídi Tini Dance Center; 22 – a Francisc Hubic tehetséggondozó iskola növendékeinek előadása; 23 – Insect együttes.