Szalontai kempó világbajnokok

Szalontai kempó világbajnokok
Nagyszalonta – Portugáliában, Faro városában került megrendezésre április első napjaiban az idei kempo-világbajnokság. A bajnokságon 32 ország 588 sportolója vett részt, köztük Románia is.

Románia egy 60 személyből álló delegációval képviseltette magát a kontinensek közötti viadalon, melynek vezetője Shihan Amatto Zaharia 5 danos edző volt. A román csapatban természetesen Nagyszalonta sportolói is jelen voltak, a Kick-Box Bushido SK öt kempósa mutatkozott be a versenyen, edzőjük, dr. Tóth Ferenc vezetésével. Az izgalmas seregszemle bővelkedett a kiütéses győzelmekben, s olyan új tehetségeket ismerhetett meg a publikum, mint Oroszország vagy Kazahsztán sportolói. A szalontai sportolók sikeresen zárták az idei megmérettetést, 13 éremmel (4 arany, 5 ezüst és 4 bronz) tértek haza.

Eredménylajstrom

De vegyük sorra a szalontaiak eredményeit: Alexandru Veres (17 év, 60 kg alattiak) részleges érintés (semi-contact) harcnemben 3. helyezést ért el, a teljes érintés (full-contact) számban szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg kempo K1-ben a 2. helyen végzett. Ciprian Balaş (16 év, 70 kg alattiak) teljes érintés harcnemben a 2. helyen végzett, kempo K1-ben ugyancsak 2. lett, míg a részleges érintés számban a 3. helyen zárta a versenyt. Cristian Bordaş (20 év, 75 kg alattiak) a teljes érintés számban 3. helyezést ért el. Nagy Gergő (23 év, +95 kg) a teljes érintés, a részleges érintés harcnemben és kempo K1-ben első helyen végzett, knock-down harcmodorban pedig a dobogó 2. fokára állhatott fel. Fodor Imre (+36 év, –92,5 kg) a teljes érintés számban első helyen végzett, kempo K1-ben pedig harmadik lett.

Az országok közötti rangsorban Románia az első helyen végzett Portugália és az Egyesült Államok előtt. Románia immár 7. alkalommal végzett az élen, sorozatban 5 világ- és 2 Európa-bajnokságon bizonyult a legjobbnak. A Kick-Box Bushido SK ezúton is szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik biztatták és támogatták a klub sportolóit és segítették őket ezeknek a remek eredményeknek az elérésében.