Szalma: A pálya volt az ellenfél

Szalma: A pálya volt az ellenfél
Élete első NB I-es mérkőzésén állt a kapuban Szalma Pál, a DVTK hálóőre a REAC elleni szombati mérkőzésen.

A portás 2003 óta erősíti a miskolciakat, ez idő alatt azonban mindössze egyszer, a BKV Előre ellen, még az NB I B-ben lépett pályára. Most újra megkapta a lehetőséget, Kövesfalvi sérülése és Berki ingadozó formája miatt őt állította a kapuba Pajkos János, Szalma pedig meghálálta a bizalmat és jól teljesített a REAC elleni 1-1 alkalmával.

– Örülök, hogy lehetőséghez jutottam – mondta a kapus -, mert mint mindenki, én is ezért dolgozom az edzéseken. Nem volt bennem különösebb félsz a találkozó előtt, mert úgy gondoltam, itt a lehetőség, most kell megmutatnom, mit tudok. Összességében jó teljesítményt nyújtottam, ami persze nem csak az én érdemem, kellett hozzá a csapat jó védekezése is.

Szalma ugyanakkor úgy érzi, a pálya állapota nagyban befolyásolta a mérkőzés színvonalát.

– Aki kint volt a mérkőzésen, láthatta, hogy mindkét csapat legfőbb ellenfele a pálya talaja volt – vélekedett a hálóőr. – Ezt egyik együttes sem tudta legyőzni. Remélem, a jövő héten nekünk ezt is és az ellenfelet is sikerül leküzdenünk, és bízom benne, hogy akkor is az én nevemmel kezdődik majd a DVTK összeállítása.