Szalárdi Napok

Bihar megye – A hétvégén rendezik meg a Szalárdi Községi Napokat. A továbbiakban a rendezvény részletes programját közöljük.

Július 12., szombat, 9 óra – hivatalos megnyitó, majd az I. és II. világháborús hősök emlékművének megkoszorúzása. Az ünnepi menetet a helyi fúvósok, a Mistique majorettcsoport és a szentjobbi huszárok hagyományőrző egyesülete teszi még ünnepélyesebbé. A sportpályán 14 órától a motorosok felvonulása kezdődik, ezt követi a streetfighter bemutató (16 óra), motoros szumó, motorszépség- és hangerőverseny. 18 órától a gyulai Nekropolis élő rockkoncertje, tánccsoportok, 20 órától a Spitalul 9, Mohácsi Brigitta, majd 21 órától Komár László másfél órás élő koncertje következik, éjszaka diszkó.

Július 13., vasárnap, 9 óra – futballmérkőzések; 10.30 – istentisztelet az időközben műemlékké avatott  szalárdi református templomban, utána a Szalárdi János emléktábla megkoszorúzása. 13 órától a Pusztai Farkasok hagyományőrző íjászegyesület börzével, oktatással egybekötött bemutatója, 15 órától interaktív zenés-bábos előadás gyerekeknek. A helyi iskolások műsora után ismét tánccsoportok, majd az Open Stage, a székely humor képviselői nevettetik a közönséget. 21.30-tól Nótár Mary-vel mulathatnak, majd az Amazon-Ász és a tombolasorsolás után tűzijáték zárja a rendezvényt. Mindkét nap vidámpark, büfé és rengeteg látnivaló várja a szórakozni vágyókat. Médiatámogató a Bihari Napló és a Partium Rádió. A műsorváltoztatás jogát fenntartják.