Szalárdi Községi Napok szombati eseményei

Akt.:
Szalárdi Községi Napok szombati eseményei
Ünnepi köntösbe öltözött szombaton Szalárd község, immáron a tizenhetedik községi napokat tartották a településen. Az eseményre már a rendezvények elkezdése előtt sokan voltak a helyszínen a foci pályán, a sportcsarnokban, az utóbbi helyszínen a Tini Dance Center bemutatója zajlott.

A szalárdi ünnepségek gyakorlatilag már pénteken este elkezdődtek, amikor a DJ DYP and friands által biztosított zenére hajnalig mulattak a fiatalok, a szabadtéri diszkóban. Szombaton a kora délutáni órákban különösebb hivatalos megnyitó nélkül kezdődött Szalárdon az idei immáron tizenhetedik községi napok, melyen elsőként a szokásos nyári táborozás után a sportcsarnok nézőterét teljesen megtöltő közönség előtt mutatta be a Tini Dance Center több mint félszáz tagja mindazt amit a táborban sajátítottak el az elmúlt időszak alatt. A majd két órát magába foglaló műsor természetesen most is Oláh Katalin pedagógus-táncoktató vezetésével zajlott. Hosszú volna felsorolni mindazt ami sportcsarnokban történt, az biztos, hogy minden bemutatott tánc után a teremben jelenlévők – főleg a gyerekek hozzátartozói, de nemcsak – nagy tapssal fogadták a produkciókat. A délutáni órákban, heves széllökések és egy kisebb eső zavarta meg a rendezvényt, emiatt Tini Dance Center második fellépését nem a beharangozott szabadtéri színpadon, hanem a sportcsarnokban tartották meg. Miután a viharos szél alábbhagyott, az eső sem zavart már semmit, elkezdődött a szabadtéri színpadon a közönség által nagyon várt műsor, a község iskolásainak színpadi szereplése. Ekkor már nagyon sokan gyülekeztek a színpad előtti kialakított nézőtéren, a gyerekek egymás után mutatták be műsoraikat, a táncok mellett egy sikeres rövid színdarabot is bemutatásra került, a KótyomFitty király bánata címmel, melyet a szalárdi iskolások mutattak be. Őket a jákóhodosi iskolások és óvodások műsora, majd a hegyközszentimrei óvodosok és kisiskolásoknak tapsolt a közönség. A szalárdi mazsorettek és a Pitypang néptánccsoport műsorai is nagyszerűek voltak, no és a fiatal tehetséges helybeli énekesnő Pelbát Boglárka. Az esti órákban lépett fel a magyarországi énekes Herceg Dávid, majd a Tini Dance Center modern tánccsoportja – helybeli gyerekek – a szabadtéri színpadon is bemutatta nagyszerű műsorát, melyet a hálás közönség szeretettel fogadott. Már jó késő este volt, amikor színpadra lépett a Két Haver duó egy fergeteges mulatós műsort mutattak be. A szombat est is szabadtéri diszkóval zárult, a zenét a DF CHRIS biztosította.

A közösség fesztiválja

A nap folyamán sikerült szót váltottam dr. Nagy Miklós polgármesterrel, aki elmondta, hogy „mindenképpen szerettük volna úgy szervezni az idei községi napokat, újítani más évekhez viszonyítva, változtatni a megszokott programon”. A község elöljárója elmondta, hogy az idén is úgy állították össze a műsort, hogy mindenki megtalálja benne a számítását, ne legyen unalmas, mind fiatal, mind középkorú, vagy idősebbeknek olyan szórakozási lehetőséget nyújtani, mely elnyeri elismerésüket, jól érezzék magukat, ha a rendezvény színhelyére kijönnek. „De mivel azt szerettük volna, hogy a rendezvény tartsa meg a méltóságát is, a vasárnap egy különleges nap lesz. Ökumenikus istentiszteletre hívtuk össze a falunépét, a környező egyházak képviselőivel egyeztetve ezt mindenki jónak látta. A 17. Községi Napokat tartjuk ezen a két napon, melyet mindenki nagyon vár, már hónapokkal ezelőtt készülünk erre az eseményre. Mi mindenképpen közösségi napoknak szervezzük, ezzel is az egységet példázva, erősítve a közösséget vele. Az egész szervezés egy nagy csapatmunka én sokszor kijelentem, hogy köszönöm a támogatás mind azoknak, akik mellettem állnak, akik besegítenek mindenbe, hiszen egy polgármester egy településen nem tudna dolgozni, ha nem volna háta mögött egy csapat. Itt egy nagyon jó csapatmunka zajlik, akik a hét minden napján dolgoznak, de ilyenkor különösképpen. Itt ma is de holnap is talpalnak azért, hogy minden rendben legyen, és köszönöm e téren is nekik a támogatást”. A polgármester még arról is tájékoztatott, hogy minden fellépőt, aki a szabadtéri színpadon szerepel, de a meghívott vendégeket is szeretettel és fogadják és számukra helybeli asszonyok finom ételekkel készítettek, a községi magyar érdekvédelmi szervezet székházában. „Azt tudni kell, hogy Szalárdnak több testvértelepülése van és ilyenkor onnan küldöttségek érkeznek, akik több napon itt vannak közöttünk, műsorokkal is fellépnek, őket is nagy szeretettel fogadjuk, mint igazi házigazdák megvendégeljük őket” – mondta többek között Szalárd község polgármestere.

Dérer Ferenc