Szalagavató ünnepséget tartottak Érmihályfalván

Szalagavató ünnepséget tartottak Érmihályfalván
Érmihályfalva – Mintha csak tegnap lett volna a tavalyi ünnepség: az akkori szalagtűzők immár az ünnepeltek, ők az érettségi előtt álló végzős diákok! Négy tizenkettedikes osztály tanulói vették át a maturandus-jelvényt.

Zsúfolásig telt az elmúlt héten pénteken és szombaton az érmihályfalvi kultúrház. Ahogy mondani szokás, egy gombostűt sem lehetett elejteni – esetleg egy-egy megjegyzést arra vonatkozóan, hogy a város kinőtte az épületet, a hasonló rendezvényekre egy nagyobb kellene. Pénteken a XI. B és a XI. C köszöntötte a XII. B-t (osztályfőnök Dersidan Stefania) és a XII. C-t (Boros József), másnap pedig a XI. A és a XI. D a XII. A-t (Craciun Calin) és a XII. D-t (Kiss Imre).

Mintha tegnap lett volna…

 

Az egybesereglett szülők, rokonok, iskolatársak előtt Flore Dronca igazgató köszöntötte vendégeiket, a Baross Gábor Szakképző Intézet Mátyás Tibor igazgató vezette küldöttségét; a debreceni tanintézmény testvériskolai kapcsolatot ápol a mihályfalvival. Utána az igazgató ünnepi beszédében emlékezett, hogy a mostani tizenkettedikesek mintha csak tegnap lettek volna az iskolához került kilencedikesek, s íme, mint végzősökre lehetünk rájuk büszkék. Gábor Jeremiás Magdolna aligazgató meghatódottan állapította meg: tudjuk, hogy ez az élet rendje, mégis mindig meglepődünk – felnőtt egy újabb generáció, tele energiával, a világ megváltására szőtt tervekkel. Ne feledjétek az iskolátokat, ahol életetek legboldogabb időszakát töltöttétek, fordult a formálisan nagykorúvá avatottak felé.

Könnyek és mosolyok

Ezt követte az est „legsírósabb” része, amikor a tizenegyedikesek egyenként, minden tizenkettedikesnek feltűzték a maturandus-jelvényt, s a jókívánságok elhangzása közben sok könnycsepp is kicsordult, nemcsak a színpadon, de a nézőtéren is. A meghatottságot a vidámság váltotta fel ezután, hiszen a tizenegyedikesek ötletes műsorszámokkal szórakoztatták a közönséget és az ünnepelteket, nemegyszer maguk mellé „csábítva” a színpadra utóbbiakat. A műsor után változott a „szereposztás”, viszonzásképpen a ma végzősei látták vendégül a jövő évieket.