Szent Lászlós diákok szalagavatója

Akt.:
Szent Lászlós diákok szalagavatója
Január utolsó napján tartották meg a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum három végzős osztályának szalagavató ünnepségét a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Zsúfolásig megtelt a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum 58 végzős diákjainak nagykorúsítási ünnepsége alkalmából. Az iskola vezetősége és tanári közössége mellett szülők, rokonok, barátok és iskolatársak is figyelemmel kísérték a XII. A, B és C osztályok maturandusz műsorát. Az ünnepség a köszöntőbeszédeket követően a már hagyományosnak mondható nyitótánccal vette kezdetét. Mindhárom osztályt képviselve a 12 B. osztály keringővel nyitotta meg az eseményt, majd következett mindhárom osztály produkciója. A matek-infó, teológia és közgazdaság osztály saját profiljának megfelelő humoros jelenetekből álló zenés-táncos műsorral készült, melyekből nem hiányozhattak a tanárparódiák sem. A diákok nem csak tanáraikat parodizálták ki, de önmagukat sem kímélték, bemutatva milyenek is az iskola padjaiban.

Köszöntő beszédek

Az osztályok műsorait követően Zalder Éva igazgatónő és Szabó Ervin spirituális atya osztották meg ünnepi gondolataikat a végzős diákokkal és a jelenlevőkkel. Zalder Éva kiemelte, hogy jelképes értékű, hogy a három igen különböző profilú és beállítottságú osztály együtt tud ünnepelni és együtt tud készülni a nagykorúsítási ünnepségre. Mint elmondta, a három osztályprodukció nem csak a diákok mindennapjait tükrözi vissza, hanem többet, az együtt eltöltött időt, az összetartozást és a barátságokat is. A továbbiakban az igazgatónő az életre felkészítő gondolatokat osztott meg a diákokkal. Szabó Ervin atya megköszönte a diákoknak az elmúlt négy évet és a szülőknek a támogatását. „A ti életetekben egy teljesen új szakasz következik. Kívánom, hogy Isten segítségével legalább olyan vidám és örömteli szakasz jöjjön életetekben, mint amilyen vidámságban és örömben volt nekünk részünk ezen az estén nektek köszönhetően”.

Kitűzők

A beszédeket követően az osztályok saját tervezésű jelvényeinek kitűzésével folytatódott a program. Rázmán Enikő osztályfőnök a XII. A diákjainak, majd Kovács Márta osztályfőnöknő a XII.B-nek, míg a XII. C osztálynak Ilisie Luminiţa és Kele Tünde osztályfőnöknők adták át a kitűzőket. Végezetül a végzős diákok adták át a kitűzőket tanáraiknak. A műsor után a szülők, rokonok és barátok virágokkal és kisebb ajándékokkal gratuláltak a diákoknak.

Nagy Noémi