Szalagavató ünnepség a Lorántffyban

Szalagavató ünnepség a Lorántffyban
A nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium végzős osztályai február 15-én tartották meg hagyományos szalagavató ünnepségüket, ezúttal a Szigligeti Színházban.

Péntek este rendhagyó módon idén a Szigligeti Színházban tartották meg a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium végzőseinek szalagavató ünnepségét, amelyre rengeteg szülő, rokon és barát érkezett. Az ünnepség Csűry István református püspök áhítatával kezdődött. Biztató szavakat intézett a végzős hallgatókhoz, szülőkhöz és a tanárokhoz. Elmondta, hogy a szalagavató egy mérföldkő a gyermekkor alkonya és a felnőttkor hajnala között. „Gyermekeink nem akárhonnan mennek el, hiszen egy felekezeti iskola védőöleléséből indulnak, és innen viszik magukkal azt, amit Istenről tudni kell” – mondta el Csűry István, majd végezetül hozzátette, hogy „Isten segítségét kérjük, hogy álmaitok valóra váljanak, és hogy tanáraitok a következő generációt is hasonlóan oktassák, kívánom, hogy Isten áldásával haladjunk tovább mindannyian a kijelölt úton”.

Műsorok

Az áhítatot követően a végzős osztályok a 12. A és 12 B. keringője és Mészáros Levente tizenegyedikes tanuló éneke nyitotta meg a diákok programját. Elsőként Fenesi Győző informatika tanár osztálya a 12. A mutatta be műsorát, amelyből nem maradhattak ki a tanárparódiák és osztályjelenetek, énekek, humoros videofelvételek, és a tanulók fotói sem. Bere Zsuzsanna vallástanárnő 12.B osztálya is hasonlóan humoros műsorral készült. Az előadók itt is kihasználták a technika adta lehetőségeket, fotókat és videókat mutattak be, valamint ők is tanár- és osztályparódiával készültek. Az énekek és a versek is nagy hangsúlyt kaptak előadásunkban. A két osztály műsorát követően az iskola diákjai Palotás tánccal készültek, majd a végzősök díszmagyarban búcsúztak el osztályfőnökeiktől, az iskola vezetőségétől és a tanári kartól, mindegyiküknek egy csokor virággal és egy kitűzővel kedveskedve. Végezetül az osztályfőnökök adták át a kitűzőket a végzős diákoknak.

Nagy Noémi