Szalagavató a Lorántffyban

Akt.:
Szalagavató a Lorántffyban
A váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium három végzős osztálya november 13-án tartotta meg szalagavató ünnepségét, melynek a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme adott otthont.


Csütörtök délután tartották meg a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium végzőseinek, a XII. A, B és C osztályok szalagavató ünnepségét, amelyre rengeteg szülő, rokon és barát érkezett. Idén is olyan tizenkettedikes diákok ballagtak el, akik közül sokan már az I. osztálytól kezdve az iskola diákjai voltak, mellettük pedig a Traian Vuia Szakközépiskolából átvett XII. C osztály diákjai is készültek műsorral, annak ellenére, hogy csak pár hónapja a Lorántffy tanulói. Az ünnepség elején a végzős osztályok keringőjét követően Csűry István református püspök tartott áhítatot. Biztató szavakat intézett a végzős hallgatókhoz, útravalóként néhány gondolatot osztott meg a nagykorúság útjára lépő fiatalokkal.

lorantffy

Műsor

Az áhítatot követően a Lorántffy X-XII.-es diákjainak palotása vezette fel a három végzős osztály műsorát. Elsőként Bán Imola magyartanár matematika-informatika szakos osztálya, a 12. A mutatta be műsorát, amelyből ezúttal sem maradhattak ki a tanárparódiák és osztályjelenetek, énekek, humoros videofelvételek, és a tanulók fotói sem. Faragó Enikő némettanár és Szabó Zsuzsanna volt igazgatónő teológia szakos osztálya, a XII. B is hasonlóan humoros műsorral készült. Az előadók itt is kihasználták a technika adta lehetőségeket, fotókat és videókat mutattak be, valamint ők is tanár- és osztályparódiával készültek. Végül de nem utolsó sorban Szekrényes-Csűry Ágnes angoltanár, illetve Szecsánszki Enikő földrajztanár elektronika szakos osztálya, a XII. C is humoros műsorral készült, amelyben bemutatták, milyen volt az élet régi iskolájukban, és milyen a Lorántffyban. Ugyan a C-sek csak idén szeptembertől a Lorántffy diákjai, ennek ellenére szépen megállták a helyüket, a közönség is nagy tapssal fogadta előadásukat.

lorantffy3

Mindegyik osztály műsorában nagy hangsúlyt kaptak az énekek és a köszönetnyilvánítások, amelyek révén a diákok kifejezték hálájukat osztályfőnökeiknek, tanáraiknak. Végezetül a tizenkettedikesek egy-egy kitűzőt adták át az iskola vezetőségének és tanáraiknak, majd az osztályfőnökök is átadták ezeket végzős diákoknak.

P. Nagy Noémi