Szalagavató Érmihályfalván

Szalagavató Érmihályfalván
Bihar megye – Az elmúlt hét végén tartották meg az Érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium végzős diákjainak szalagavató ünnepségét. Idén hat osztály búcsúzik az iskolától.

A nagykorusítási ünnepségre ezúttal is a kultúrházban került sor pénteken, illetve szombaton este, és idén is olyan nagy volt a zsúfoltság, hogy aki nem jelent meg idejekorán, az nem, hogy ülő helyet nem kapott a nézőtéren, de a terembe sem tudott beférkőzni. Pénteken a XII.B. (osztályfőnök Cservid Beáta), a XII.C. (osztf. Zeffer Tímea) és XII.D. (osztf. Kiss Imre), míg szombaton a XII.A (osztf. Crăciun Călin), a XIII. Mechanika tagozat (osztf. Nagy Zoltán) és a XIII. Mezőgazdasági tagozat (osztf. Grama Daniela) ünnepségét tartották. A megjelenteket Derşidan Ştefania aligazgató köszöntötte, míg Gábor Jeremiás Magdolna igazgatónő üzenetét távollétében Boros József  tanár tolmácsolta.

Azonos kitűzők

A korábbi évekhez képest újdonság volt, hogy minden osztály azonos megjelenítésű kitűzőt kapott (csupán az iskola magyar illetve román nyelvű megnevezésében tértek el), és azokat nem a búcsúztató tizenegyedikesek tűzték fel, hanem az osztályfőnököknek az aligazgatónő, a diákoknak az osztályfőnökök. Az ellenben már hagyományos volt, hogy a “véndiákok” osztályonként egy-egy dal éneklésével fogadták nagykorúvá válásuk  formális pillanatát, majd a tizenegyedikesek hol a vidámság, hol a meghatottság könnyeit előcsalogató műsorukkal köszöntötték “az élet kapujában” álló nagyobb társaikat.