ERDON Helyi sport hírek

2007.07.20. 14:39

Rangos tenisztorna Váradon

<p>Nagyvárad - Ismét rangos tenisz megmérettetés helyszíne lesz a Nagyváradi Vointa Sportklub hat teniszpályája: július 23. és július 27. között a III. kategóriába sorolt Sanpaolo Bank-kupát bonyolítják le.</p>

Tegnap délelőtt a Vointa pályák protokoll termében sajtótájékoztató keretében számolt be a helyi média képviselőinek Dorel Brindusan, a klub edzője, Mircea Dragoi igazgató és Nicolae Iancu, a Nagyváradi Frontierea Sportklub elnöke a jővő héten rendezendő, a Román Tenisz-szövetség hivatalos versenynaptárában szerepelő, III. kategóriába sorolt versengésről.

A versenykategóriák a következők lesznek, egyéniben: tíz éves fiúk, tizenkét éves fiúk és lányok, tizennégy éves fiúk, tizenhat éves lányok, valamint párosban tizenhat éves lányok és tizennégy éves fiúk részére.

A torna díjazásai

A megmérettetésen mintegy harminc váradi, illetve bihari játékos vesz részt, az összdíjazás öt ezer lej lesz, s ezt az összeget a teniszezők helyezésének függvényében osztják el a rendezők. Az első helyezett 300, a második 200, a harmadik pedig 100 ron értékben Fischer márkájú, különböző sportszerekben részesedik az egyéni versenyben, míg párosban kupát és diplomákat kapnak a legjobbak. A torna befejezését követően a veterán teniszezők (férfiak és nők) számára kiírt Oradinum-kupa mérkőzéseire kerítenek sort.

A mérkőzéseket reggel és késő délután játszák a nagy meleg miatt, a púrtatlan játékvezetésről a bukaresti Cristian Stefan és a kolozsvári Ioan Marginean gondoskodnak.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!