Szakmaiság és a fejlődés éve lesz 2008

Kolozs megye – Kolozs Megyei Magyar Diáktanács(KMDT) 2008. április 22-én megtartotta IV. Küldött Gyűlését, ahol a KMDT elnöksége beszámolt az utóbbi félév eseményeiről, a szervezetet érintő kérdésekről, illetve megválasztásra került az új elnökség.

Veres Réka leköszönő KMDT elnök beszámolójában kifejtette, hogy elnöksége alatt sikerült több rendezvényt is megszervezni, ilyen volt például a Születésnapi Koncert, Képzéssorozat illetve Március 15. megemlékezés. Az elnökségi beszámolók után, a Küldött Gyűlés Borzási Saroltát választotta meg elnöknek, aki a Pázmány Péter Római Katolikus Gimnáziumnak a tanulója. Borzási Sarolta úgy nyilatkozott, hogy: „Elnökségem alatt szeretném a KMDT-t, mint érdekvédelmi szervezetet tovább erősíteni, túl vagyunk a Makosz-KMDT Gyermekpénz akcióján, ahol sikerült elérni, hogy 18 évet betöltött diáktársaim is kaphassák a gyermekpénzt. Az akció bebizonyította, hogy diákszervezetek képesek megmozdítani a diákságot és betudják tölteni érdekérvényesítő szerepüket. Ezen az úton szeretném tovább vezetni a KMDT-t a jövőben is, persze szem előtt tartva diáktársaim véleményét, igényeit is. A hagyományos programok, képzések természetesen nem maradnak el 2008-ban sem.”

Gábora Attila az Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákja, újonnan megválasztott ügyvezető elnök elmondta, hogy szerinte a KMDT jó úton halad, ezt bizonyítja a Makosz által szervezett diákvezető képzés, a Közéleti és Diák Akadémiára(KÖDAK) felvételi eredménye is, amely rendezvényre négy kolozsvári felvételizett sikeresen. 2008-ban az utánpótlásra is nagy hangsúlyt szeretne fektetni a KMDT, ezért május 9-11. között több diáktanács tag részt fog venni Hargita megyében a Makosz szervezésében megrendezendő Országos Képzéshétvégén. Gábora Attila bízik benne, hogy ezeken a képzéseken szerzett tapasztalatok tovább fogják erősíteni a KMDT, illetve a KMDT által összefogott 12 tagszervezet munkáját, köztük a legújabb tagszervezetünket, az Octavian Goga Elméleti Líceum magyar tagozatának diákképviseletét is.

A KMDT új elnökségének tagjai: Rés Konrád – érdekvédelmi alelnök (Báthory István Elméleti Líceum), Kerekes Éva – programfelelős alelnök (János Zsigmond Unitárius Kolégium), Veres Réka – PR alelnök (Báthory István Elméleti Líceum), Györkös Mányi Csaba – tagságügyi alelnök (Brassai Sámuel Elméleti Líceum),  Deritei Endre – marketing/szponzor felelős alelnök (Apáczai Csere János Elméleti Líceum), Szabó Dalma – szervezeti alelnök (János Zsigmond Unitárius Kollégium) és Déák Csongor pályázatfelelős alelnök (Báthory István Elméleti Líceum).

A IV. Küldött Gyűlésen szó esett a KMDT folyamatban lévő projektjeiről, csak a fontosabbakat említve, május 8-án a KMDT megszervez egy humoros délutánt, középpontba állítva az Európai Unió napját, amely május 9-én lesz. Itt kerül várhatóan bemutatásra a KMDT interaktív és diákbarát honlapja is, illetve a Kolozs megyei magyar középiskolások újsága is. Május 17-én társszervezője lesz a 2008-as City Marathonnak, ahol a KMDT reményei szerint sikerül majd több száz középiskolást is megmozdítani.  

Az új elnökség kifejezte reményét, hogy 2008. végén a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács(KMDT) tagszervezeteivel együtt egy újabb eredményes évet zárhat majd.

 

Kerkes Éva

Programfelelős alelnök (János Zsigmond Unitárius Kollégium)