ERDON Helyi sport hírek

2009.01.06. 14:41

Szatmárnémeti VSK: Szíjszorító intézkedések

<p>Helyi szinten fognak felkészülni a téli vakációban a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabda és férfi kézilabda–csapatai. Egyetlen igazolást tervez a klub igazgatótanácsa.</p>

A Szatmárnémeti Városi Sportklub csapatai nem utaznak téli edzőtáborba, négy játékos fizetését körülbelül 20 százalékkal csökkentették, nem lesznek mérkőzés prémiumok a tavaszi idényben és legfeljebb egy új kézilabdázóval bővül a VSK játékoskerete. Többek között erről döntött a VSK igazgatótanácsa legutóbbi gyűlésén, a határozatokat pedig tegnap tudatták a női kosárlabda és férfi kézilabda csapatok edzőivel.

„A jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel kénytelenek voltunk egy–két megszorító intézkedést foganasítani. De nyilván, a döntésekkor figyelembe vettük a két csapatnak az őszi idényében nyújtott teljesítményét is” – mondta lapunknak Kereskényi Gábor. A VSK igazgatótanácsának elnöke hozzátette, bár nem utaznak el a csapatok edzőtáborba, de a klub vezetősége biztosítja számukra a megfelelő a felkészülési körülményeket. A kézilabdázók március 30. – április 5. között utaznak majd felkészülési táborba. Ekkor ugyanis az A–osztályos bajnokság C csoportjának versenynaptára szerint egy hosszabb szünet lesz két mérkőzés között. „Mivel a nemzeti ligás osztályzójának időpontja előtt másfél hónappal lesz ez a bajnoki szünet, ezért gondoltuk úgy, hogy az április elején esedékes edzőtábor sokkal hatékonyabb lesz” – folytatta Kereskényi.

Ami a klub költségvetését illeti az igazgatótanács elnöke szerint nem lesz több, mint az előző évben. „Továbbra is keressük a támogatókat. Szeretnénk, hogy a szatmári magánbefektetők magukénak érezzék a csapatokat, és jöjjenek támogatni a VSK–t” – mondta Kereskényi.

A fizetéscsökkentés két–két kézilabdázót és kosárlabdázót érint. A kézis keretet bővítenék egy nemzeti ligás tapasztalattal rendelkező balkezes jobbátlövővel, a koráslabda–csapat keretében viszont nem terveznek változtatásokat.

Mint ismeretes, a kézis csapat célja a Nemzeti Ligába való feljutás, a női kosarasoké pedig az élvonalbeli bajnokság táblázatában az első nyolc között végezni.

„Vannak olyan döntések, amelyekről még tárgyalni fogok a vezetőséggel. Ami a fizetéscsökkentéseket illeti, ezek nem büntetések. Meg kell szorítsuk a szíjat” – mondta lapunknak Dan Fleşeriu, a kosárlabda–csapat edzője.

A kézilabdások nagyjából meghatározták már a felkészülési programot. A február 7–i bajnoki rajtig magyarországi és nagyváradi tornákon vesznek majd részt, emellett két nemzeti ligás csapat, a Kolozsvári U és a Nagybányai Minaur ellen játszanak majd barátságos mérkőzést Szatmárnémetiben.

A kosarasok még véglegesítették a felkészülési programot. „Magyarországi csapatok vezetőivel tárgyaltunk arról, hogy felkészülési mérkőzéseket játszunk ellenünk. De még egyik csapattal sem szögeztük el, hogy hol és mikor rendezzük meg a meccset” – mondta Fleşeriu. Az A–osztályos női kosárlabda–bajnokság tavaszi idénye egyébként február 4–én kezdődik, a VSK pedig hazai pályán fogadja a sereghajtó Gyulafehérvári U–t. A kézisek február 7–én Nagybányán az Extrem ellen játszanak majd a tavaszi idény első fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!