Szakértő: romlott a hó minősége, de még nincs vége a síszezonnak a Şureanu- és az Aranyos-pályán

Akt.:
Szakértő: romlott a hó minősége, de még nincs vége a síszezonnak a Şureanu- és az Aranyos-pályán
Ezen a hétvégén is lehet síelni a Sebes-hegységben lévő Şureanu-pályán, illetve az Erdélyi-szigethegységben található Aranyos (Arieşeni)-pályán, habár a hó minősége már sokat romlott – közölte Rareş Tileagă sípálya-monitorozó.

A szakember szerint a Sebes-hegységben lévő, 2.000 méter magasan fekvő Şureanu-pályán az utóbbi napok felmelegedése miatt a hó vizes, kásás lett, de március 24-e és 30-a között még ‘minden bizonnyal’ lehet az itt található nyolc pálya közül hatot használni.

“A hó nem olvadt még el, de fellazult, nagyon vizes lett, ami megnehezíti az irányítást a lesiklásnál’ – fűzte hozzá a sípályák monitorozója. Szintén gondot jelenthet, hogy az oda vezető 704-es megyei út nehezen járható.

Az Erdélyi-szigethegységben is nyomot hagyott az enyhülés a hó minőségén, de Rareş Tileagă szerint még nem lehet a síszezon végéről beszélni, habár ‘már nem várható el, hogy a hó ideális állapotban legyen, mint január-februárban.’ A hó itt is vizes, ami megnehezíti a lesiklást – tette hozzá Tileagă.

www.agerpres.ro

Címkék: ,