Szakaszos megoldással még idén

Szatmár megye – Jó ütemben halad Tasnád földgázzal való ellátása. Bendel József alpolgármester elmondása szerint szakaszokban már idén megindul a szolgáltatás.

A város területén szeptember 2-án kezdődtek meg a vezetékfektetési munkálatok, míg a kivitelezőnek közel öt hónap ál rendelkezésére a befejezési határidőig – tájékoztatott bennünket Bendel József tasnádi alpolgármester. Ugyanakkor hozzátette, hogy az időjárási viszonyoktól függően, Tasnád földgázzal való teljes lefedettsége csak valamikor 2008 februárjában, márciusában várható. Az elöljáró elmondása szerint, mintegy 600 méteren – az össz közel 40 kilométerből – már megtörtént a vezetékek próbahasználata, amely sikeresnek bizonyult. S bár a munkálatokért, valamint az ütemterv betartatásáért nem az önkormányzat felel, hanem maga a majdani foldgázszolgáltató természetesen nyomonkövetik a haladást, kéréseik betartása végett.

Közintézményeké az elősbbség
A város vezetése ugyanis kérte a fővezetékek elsősorban közintézmények előtti elvezetését, hogy ezek gázellátása lehetőleg még idén megoldódjon, mely terv a jelek szerint valóban megvalósulni látszik. Bendel továbbá kifejtette, hogy a gázszolgáltató rövidesen – várhatóan már jövőhéten – megkezdi a lakosság írásos értesítését, egy postai kézbesítéssel mely tartalmazni fogja a gázbevezetéshez szükséges típuskérvényt a csatolandó okíratok listáját, és egyéb pontos leírásokat. A kérdezett elöljáró elmondása szerint, a kérvényeket várhatóan a polgármesteri hivatal erre kijelölt osztályán nyújthatják be az érdekeltek. A lakossági földgázigényekről a város vezetőségének egyelőre nincs hivatalos mutatója, de számításaik szerint előbb csak kevesen, míg menet közben egyre többen igénylik majd a földgáz bevezetését.

Madácsy Tímea