Támogatott tartalom

2020.11.29. 11:09

Hogyan próbálja Orban PNL-kormánya „hazugságokban tartani a népet a televízión keresztül”

Az utolsó héten újabb bizonyítéka került felszínre annak, hogy Iohannis és Orban kétségbeesetten próbálja növelni a Nemzeti Liberális Pártot, amely néhány százalékkal választási hanyatlásban van. Nem lehet megindokolni, miért, de miközben az intenzív terápiás osztály fuldoklik, a gazdaság összeomlik és a gyerekek nem részesülnek oktatásban, a PNL kettőse, Iohannis–Orban „mesékkel” traktál európai pénzekről, amelyekhez nem tudunk hozzáférni. Románia kaphatna 30,4 milliárd eurót, de egyelőre csak papíron, mert blokkolják Lengyelország és Magyarország vétója miatt.

Ez a véleménye a Pro România Bihar megyei szenátorjelöltjének, Viorel Cataramănak is. Az ismert üzletember ért a gazdasághoz, és rögtön megkérdőjelezte az Orban-kormány hiú ígéreteit, valamint beruházási tervét.

„A PNL által nagy hírveréssel bejelentett Nemzeti helyreállítási és rugalmassági paktum elfeledkezik Románia legfontosabb területeiről: az egészségügy, az oktatás és a gazdaság! Az egészségügyi szektornak csupán 6 százalékot juttatnak, az oktatásnak 3,5 százalékot, a digitalizációs folyamat csupán 0,8 százalékot, a gazdaság pedig 12 százalékot kap. Az Orban-kormány nem fog megoldani semmit! Bemutatnak nekünk szépen megírt papírokat. (…) Választási propagandájuk egy olyan kormány kétségbeesését mutatja, amelyet már nem akarnak a románok. Tulajdonképpen e tervezet bejelentésével Ludovic Orban a televízión keresztül hazudik a népnek”, fogalmazta meg a Pro România jelöltje egy online üzenetben.

Viorel Cataramă fenntartja álláspontját, pontos példákat sorolva fel a Iohannis–Orban kettős hozzá nem értésére, amely bemutatta a Nemzeti helyreállítási és rugalmassági paktumot: „E terv értelmében a 2,8 millióból csupán 48.000 tanuló – vagyis csak 1,7% jut segélyekhez. (…) Csupán 120.000 munkahelyet létesítenek az elkövetkező 6 évben, vagyis évente 20.000 munkahelyet. Ez elenyésző arány, ha azt vesszük, hogy a PNL-kormány első évében több mint 1,6 millió munkaszerződést szüntettek meg. (…) A PNL elképzelései szerint csupán 9000 kis- és középvállalkozás részesül segélyekben. Vagyis az aktív vállalkozások csupán 1,5 százaléka. Ezek nem üres kijelentések, hanem hideg számok, amelyek megmutatják, milyen átlátszóak a hazugságaik.”

Viorel Cataramă hangja csupán egy a sok közül, amelyek megvétózzák ezt a tervet, és amelyek hangsúlyozzák, hogy ez csupán egy kétségbeesett próbálkozás arra, hogy eltereljék a figyelmet az ország siralmas gazdasági helyzetéről, hogy egy héttel a választások előtt kissé „megédesítsék” a közfelfogást.

December 6-án voksoljon a szavazólap 4. helyére, szavazzon a Pro Româniára!

Válassza a szabadságot! Szabadság nélkül nincs élet!

 

Material comandat de Pro România – Filiala Bihor și realizat de Open Politics SRL, CMF 11200008

Választási reklám, CH 11010

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában