Szájában rejtette el a zsákmányt

Közel egymillió forintot érő gyűrűt emeltek el a sétáló utcában lévő ékszerüzletből a minap Miskolcon, de az eladók gyorsan észrevették a lopást és az elkövetők után szaladtak. A visszatartott férfit és nőt a járőrök átvizsgálták, majd előállították.

A drága ékszer az elfogáskor nem lett meg. A rendőrségi kihallgatás során azonban váratlan fordulat következett. A férfi torkán megakadt valami, és öklendezni kezdett. Mint kiderült a zsákmányt a szájába rejtette el, amitől majdnem megfulladt.

Nem először

Nagy Sándor őrnagy a Miskolci Rendőrkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy az ukrán nőt és társát, egy szerb-montenegrói férfit korábban már lopáson tetten érték Miskolcon. Akkor egy kisebb értékű ékszert próbáltak meg eltulajdonítani. Kiderült, hogy mindketten a debreceni közösségi szállás lakói, de az akkori károkozási érték miatt nem lehetett őrizetbe venni őket.

Most azonban ez már indokolt, volt sőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyzete a férfit és a nőt. Az már bizonyos, hogy Miskolcon legalább kétszer portyáztak, de a nyomozóhatóság azt is vizsgálja, hogy máskor, itt vagy más településeken nem követtek-e el hasonló bűncselekményt.