Szacsvaysok a Galiba fesztiválon

Szacsvaysok a Galiba fesztiválon
Idén ötödik alkalommal került megrendezésre Debrecenben aug. 18-án a Galiba Gyermekfesztivál., mely a Virágkarnevál előfesztiválja. Ez a rendezvény a gyerekeket állítja a középpontba; iskolák, óvodák, családok és különböző civil szervezetek nevezhetnek be a felvonulásra.


Kiruccanásunk a Szacsvay Imre Általános Iskola támogatásával valósulhatott meg, melyre elkísért minket iskolánk igazgatónője, Pásztor Gabriella is. Első megállónk a Vekeri tónál volt, ahol a „Nem adom fel!” tábor zajlott. Megcsodáltuk a szép tavat és a gyerekek lelkesen próbálták ki a fából készített játszótér játékait.

Az idei téma a magyar meseirodalom volt. A nagyváradi Szacsvay Imre Ált. Iskola a debreceni testvériskolájával (Szoboszlói Úti Ált. Iskola) közösen nevezett be erre a felvonulásra, immár harmadszor. A kertészkedő Kisvakondot jelenítette meg az alkotást, melyet kék kertésznadrágba beöltözött „Kisvakondok” kísértek kezükben klb. kertészeszközökkel és zöldségeket ábrázoló táblákkal. A mi iskolánkat a II. B osztály öt diákja: Altfatter Adolf, Füzesi Erik, Jakab Gergő, Osman Rania és Wagner Lilla képviselte, akik nagy lelkesedéssel vették ki részüket a felvonulásból..Volt, aki a két iskola közös hirdetőtábláját vitte, volt, aki a Kisvakond szekerét tolta,s volt, aki csak vidáman integetett a felvonulókat tapsoló tömegnek. Velünk volt kedves házigazdánk, a Szoboszlói Úti Ált. Iskola igazgatónője, Dr. Pakurár Miklósné Ágnes is, aki nagy szeretettel fogadott minket.

A felvonuláson sok meseszereplő elevenedett meg: Süsü, Dr. Bubó, Pom Pom stb., de voltak gyönyörű kastélyok is, sőt, virággal feldíszített babakocsik is felvonultak.

A felvonulás előtt diákjaink megismerkedtek a Szoboszlói Úti testvériskolánkkal: bekukkantottunk a szép osztálytermekbe, birtokba vettük egy rövid időre az udvarukon lévő játszóteret, kipróbálták az iskola műfüves focipályáját és látták az iskola „kukoricaültetvényét” is. A Szoboszlói Úti Ált. Iskola örökös ökoiskola, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a természetvédelem fontosságának tudatosítására. Örülünk a gyümölcsöző együttműködésnek, melynek legközelebbi „állomása” Biharsályi lesz, ahol a Szacsvay napokat szoktuk megrendezni.

Búzási Noémi tanítónő