Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.16. 13:52

Színes évad előtt a színházszeretők

<p>Nyíregyháza - Rockballada, bohózat, hétköznapi hősköltemény, groteszk legenda, bűnügyi dráma – csak néhány kiragadott előadás a Móricz Zsigmond színház következő évadjának bemutatóiból.</p>

Rockballada, bohózat, hétköznapi hősköltemény, groteszk legenda, bűnügyi dráma – csak néhány kiragadott előadás a Móricz Zsigmond színház következő évadjának bemutatóiból, melyről a kínálatot böngészve azonnal kiderül: a színház minden szépsége helyet kap majd a szeptemberben induló évadban. Tíz új bemutatót láthat a színházszerető közönség, mely ismét sokszínű év előtt áll. A méltán népszerű szerzőpáros, Szörényi Levente és Bródy János jegyzi a Kőműves Kelemen című rockballadát, élettel megtöltve a magyar népballada egyik legismertebb alakjának történetét. Ray Cooney bohózata,

A miniszter félrelép a világ számos színházában aratott már sikert, mint ahogyan a filmvásznon is láthattuk már, a darabot pedig a Móricz Zsigmond színház is műsorra tűzi. A magyar irodalom emblematikus regénye A Pál utcai fiúk, a Molnár Ferenc alkotásából készült darab is látható a következő évadban Nyíregyházán.

Az előzőekhez hasonlóan a Sörgyári capriccio-t sem kell bemutatni az irodalomkedvelőknek, Hrabal műve minden bizonnyal a helyi közönség tetszését is elnyeri. Sokan a világirodalom egyik gyöngyszemeként tartják számon Bulgakov fő művét:

A Mester és Margarita groteszk legendaként kerül a nyíregyházi színpadra. Minden bizonnyal Tizenkét dühös ember szolgáltat témát a kamarabeli előadás után, a filmen sikeres bűnügyi dráma is színpadra kerül. Mint ahogyan Vörösmarty Mihály irodalmi korszakhatárt jelentő alkotása, a Csongor és Tünde is. Ödön von Horváth tragikomédiája, a Kasimir és Karoline egy minden korban aktuális kérdése keresi a választ: emberi kapcsolataink fontosságát, annak mélységét, s törékenységét boncolgatja.

A Márai SándorParázs és más című alkotásából készült színpadi játék ősbemutatója is látható majd a Móricz Zsigmond színházban, sőt, a Mese az árnyékról és a fényről című gyerekdarabot is a nyíregyházi társulat mutatja be először. A számos új bemutató mellett jól ismert, s nagyon kedvelt darabokat is láthat a közönség, a tavalyi évad sikerdarabját, a My Fair, Lady-t tovább játssza a társulat, mint ahogyan a minden este állva ünnepelt Csárdáskirálynő sem kerül le a színlapról.

A nézők nagy örömére továbbra is látható a Valahol Európában, és a Veszedelmes viszonyok is, s mindezek mellett még számtalan remek előadás.
- Száraz Ancsa -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!