Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.02.04. 13:02

Évértékelőt tartottak Butykán

<p>A 14-es választókörzet elmúlt évéről, valamint a 2008-as nyíregyházi és külterületi fejlesztések, munkálatok terveiről tartott évértékelő fórumot.</p>

Visszaemlékezésében Lengyel Károly kiemelt sikerként könyvelte el a körzet életében az elindult fejlesztéseket. Kiépítésre kerültek a szélessavú internetes elérések, megújultak a polgárőrségek, és több helyen infrastrukturális bővítések is történtek.

Sikeresen elindult a patikaszolgáltatás, melynek következtében a helyi lakosoknak nem kell a megyeszékhelyre utazniuk a körzeti orvos által felírt gyógyszerekért, hanem azt maximum egy nap alatt helyben megkaphatják.

Több nagy volumenű rendezvénynek, fesztiválnak is otthont adott a körzet, melyek sokszor a megye, vagy a határon túl élők számára is tartalmas szórakozást nyújtottak. Ezeknek a programoknak a körét kívánják kiterjeszteni a 2008-as évben is.

Szintén a jövőbe mutat a szennyvízhálózat kiépítésének programja is, melyet 2007-ben kezdtek el. A szerződések megkötése már megtörtént, a fizikális munka pedig hamarosan elindulhat. Ehhez kapcsolódik az úthálózat megújítása is, hiszen ez csak a szennyvízprogram befejezéseként lehetséges. A jövő tervei között szerepel a közösségi terek létrehozása és megújítása, lakókörzetek fejlesztése, internetes pontok, szolgáltatói házak kialakítása is.

Csabai Lászlóné, Nyíregyháza megyei jogú város polgármestere szerint nagy változás indult el a külterületeken, és ez a fejlődés továbbra is folytatódni fog, amiben óriási szerepet kap az autópálya, valamint az ipari park közelsége is.

Beszámolójában a városban és a külterületeken végbemenő munkálatokról, pályázatokról, lehetőségekről és a sikerhez szükséges összefogásról beszélt a körzet településeiről érkező hallgatóságnak. Beszéde végén közös vacsorával és egy kötetlen beszélgetéssel foghattak neki a megjelentek az előttük álló időszak munkálatainak.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!