Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.06. 09:59

Fókuszban a vasúttechnika

<p>Kisvárda - Cél a több országon keresztül menő irányvonatok 160 kilométer/órás sebessége, s több mint 22 tonnás terhelése. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/fokuszban-a-vasuttechnika/cn/szon-news-km_01-20071106-100013"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Komplex program. A záhonyi térség komplex fejlesztési programjáról szóló korábbi írásunk letölthető </B></A>[.</p>

A közelmúltban Kisvárdán tartott vasúttechnikai rendezvényen részt vett a MÁV Távközlő-, Erősáramú- és Biztosítóberendezési főosztályának vezetője, Sullay János, akit egyebek mellett a térségünkben várható fejlesztésekről kérdeztünk.
– Beruházások tekintetében a Budapest-Záhony vonal korszerűsítése az elkövetkezendő évek egyik kiemelt feladata – szögezte le a szakember, hozzátéve: – 2013-ig ugyanis meg kell teremteni az EU-követelményeknek megfelelő közlekedési feltételeket. A záhonyi átrakókörzet fejlesztése ugyancsak elengedhetetlen mind az áru-, mind pedig az utasszállítás szempontjából. Ez egy meghatározó útvonal, nemcsak hazánk, hanem egész Európa szempontjából. Záhonyban mindenféleképpen el szeretnénk érni, hogy még jobban hasznosítsuk az átrakókörzeti kapacitást, már csak azért is, hogy a térségbe települő ipari létesítményeknek megfelelő logisztikai hátteret tudjunk nyújtani.

Az utazók kényelme

– A személyszállítást végző MÁV-Start egyik célja az utasok jobb kiszolgálása, azaz: a még jobban összehangolt menetrenddel az ütemes közlekedés feltételeinek megteremtése. Ennek érdekében jelentős járműparki beszerzések történtek eddig is, és történnek a jövőben is. Emelni kell a pályaudvari szolgáltatások színvonalát is: jobb kell legyen az utastájékoztatás, valamint komfortosabb környezetet kell nyújtani az utazóközönségnek – hangsúlyozta a főosztályvezető.
- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!