Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.10.18. 17:18

Tudáscentrum lett a főiskola

<p>Nyíregyháza - A most aláírt együttműködési megállapodás is a megye felemelkedésének útját van hivatva segíteni. <DIA alt="Tudáscentrum lett a főiskola 2007.10.18." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tud_scentrum_lett_a_f__337_iskola_2007_10_1/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Tudáscentrum lett a főiskola 2007.10.18." src="http://www.szon.hu/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/video-49.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

A Nyíregyházi Főiskola Szenátusa és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés október 18-án együttes ünnepi ülést tartott, amelyen együttműködési megállapodást írt alá Fülöp István, a megyei közgyűlés elnöke, valamint dr. Jánosi Zoltán, a főiskola rektora.
Ma nagy divat beszélni az innovációról. A felsőoktatásnak ki kell vennie a részét ebből a folyamatból – mondta a közgyűlés elnöke, majd hozzátette – :, bizonyos, hogy a Nyíregyházi Főiskola betölti azt a szerepet, amit ebben szánnak neki. A megyében jelentős változások zajlottak le az elmúlt évek alatt, de még mindig hátul kullog számos területen. Nagy a különbség az egyes kistérségek között, óriási a munkanélküliség. Át kell gondolni a szükséges fejlesztéseket, csak a megalapozott, reális elképzeléseket kell megvalósítani.
Dr. Jánosi Zoltán rektor bemutatta a hallgatóságnak az intézmény fejlődését, s arról beszélt, hogy a hallgatóknak több mint hatvan százaléka a megyéből érkezik, onnan, amely nagy lemaradásban van az ország fejlettebb térségeitől. – A mostani főiskola már nem egyszerűen felsőfokú intézmény, hanem tudáscentrum – hangsúlyozta a rektor –, ezért érdemben akar hozzájárulni a térség felemelkedéséhez.

Ezért is fontos, hogy a főiskola eleven kapcsolatban legyen a munka világával. A most aláírt együttműködési megállapodás is a megye felemelkedésének útját hivatott segíteni.

 

- Nagy István Attila -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!