Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.10.30. 13:58

Határmorzsák Nyírbátorból

<p>Záhonynál jelentkezett belépésre az a három moldáv állampolgár, akik a továbbutazás feltételeként hamis román személyi igazolványokat adtak át az útlevélkezelőknek.</p>

A külföldiek állítása szerint az ukrán útlevélvizsgálatot követően egy ukrán állampolgár passzusukat összeszedte. Az illető elszámoltatása során a határőrök megtalálták nála a három útlevelet.

Ellene bűnügyi őrizetbe vétel mellett embercsempészet megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek, a moldáv állampolgárokat pedig a magyar határőrök visszaadták ukrán kollégáiknak azzal, hogy három évig nem jöhetnek országunkba.

A nyírábrányi  határőröknek feltűnt, hogy az egyik honfitársunk nagyon zavartan viselkedik igazoltatás közben. A Schengeni Információs Rendszer (SIS) adatbázisán átfuttatták ismertetőit. Nem hiába, a rendszer találatot jelzett. Az illető ellen ugyanis osztrák  elrendeléssel az  Európai Bíróság elfogatóparancsa volt érvényben kábítószerrel való visszaélés miatt.

A záhonyi „Bereg” Határvadász Század és a nyíregyházi rendőrök közös járőre Nyíregyháza belterületén intézkedett egy magyar állampolgárral szemben, aki heves szócsata során egy csavarhúzóval megszúrta  vitapartnerét.

A „Tisza” nemzetközi közúti határállomáson Záhonynál akarta elhagyni az országot egy olasz honosságú, saját tulajdonában lévő BMW-vel egy román állampolgár, amelyet az olasz hatóságok köröztek. Mivel a 2,5 millió forint értékű gépkocsit a határátkelőhelyen lefoglalták, az utas járműve nélkül volt kénytelen folytatni útját.

A nyírbátori határvadászok és rendőrök Kislétán intézkedtek három igen erős férfival szemben, akik összeverekedtek.

Beregsuránynál akarta sürgősen elhagyni hazánkat az az ukrán állampolgár, akit a mátészalkai rendőrök azért köröztek, mert halálos kimenetelű, cserbenhagyásos közúti közlekedési balesetet okozott. 

A létavértesi közúti határállomáson alaposan meglepődtek az útlevélkezelők, amikor egy bolgár állampolgár olyan saját tulajdonában lévő holland honosságú személygépkocsival jelentkezett kilépésre, amelyen papírból készült, kézzel írott forgalmi rendszámtábla volt.

Kiderült, hogy a gépkocsit Hollandiában kivonták a forgalomból, de mivel más államba adták el, hazaszállításáig, illetve újabb forgalomba helyezéséig az illető a járművön  található  eredeti rendszámmal jogszerűen közlekedett annak ellenére, hogy maga a rendszámtábla nem volt eredeti.

A nyírábrányi határőrök és a debreceni rendőrök  a cívis városban hét nőszeméllyel szemben tiltott kéjelgés és orvosi vizsgálat elmulasztása miatt eljárást kezdeményeztek.

A nyírbátori „Nyírség” Határvadász Század és az Észak-alföldi Munkaügyi Felügyelőség Debreceni kirendeltségének munkatársai közösen ellenőriztek Mikepércs, Földes, Debrecen, illetve Nyíregyháza belterületén különböző építkezéseket. Ennek során derült ki, hogy  hét magyar állampolgár, összesen kilenc ugyancsak magyar állampolgárt munkaszerződés nélkül foglalkoztatott. A személyekkel szemben a továbbiakban munkaszerződés nélkül foglalkoztatás miatt  a Főfelügyelőség munkatársai jártak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!