Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.10.24. 11:36

Deák-hét Fehérgyarmaton

<p>Fehérgyarmat - A fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnáziumban 2007. október 15 – 20-ig Deák-hetet tartottunk színes, változatos programokkal, amelyekre meghívtuk a körzet általános iskoláinak tanulóit is. <dia width="850" height="630" alt="Deák-hét Fehérgyarmaton 2007.10.24."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/De_k_h_t_Feh_rgyarmaton_2007_10_24_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Deák-hét Fehérgyarmaton 2007.10.24." /></a></dia></p>

A hétfő a természettudományos tantárgyaké volt: délelőtt matematika verseny, délután környezetismereti vetélkedő és egy izgalmas előadás kötötte le a diákokat, az utóbbit a Szatmár-Bereg Megyei Tájvédelmi körzet természetvédelmi őre, Habarics Béla tartotta a védett állatainkról.

Kedden német és angol nyelvű vetélkedők, játékok zajlottak, aztán egy középfokú nyelvvizsga bemutatása következett, ezt teadélutánnal zártuk le. Szerdán délelőtt műveltségi vetélkedőn mérték össze a tudásukat a tanulók, ennek méltó befejezéseként Deák-ünnepség keretében emlékeztünk meg névadónkról, majd ünnepélyes koszorúzással tisztelegtünk Deák Ferenc nagysága előtt.

Csütörtökön játékos ügyességi gyakorlatokkal versenyeztek az osztályok, pénteken a szalagavató főpróbáján mutatták be a végzősök a táncaikat. Szombaton délután 15 órakor ünnepélyes keretek között tűzték fel az osztályfőnökök a szalagot a tizenkettedikeseknek, este pedig kellemes hangulatban szórakoztak a szalagavató bálon a diákok a tanáraikkal és vendégeikkel együtt.

Márton József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!