Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.09.20. 12:11

Trükkös tolvajok, célpontban az idős emberek

<p>Nyíregyháza - Szeptember 19-én napközben egy 86 éves nyíregyházi asszonyhoz csengetett be egy ismeretlen nő, aki azt állította, túlfizetés miatt a vízügytől hozott ötezer forintot. A néni beengedte az idegent, aki egy húszezresből kért vissza.</p>

A sértett elővette mintegy 600.000 forint megtakarított pénzét és felváltotta a bankjegyet. Utána a konyhában közösen kipróbálták a csapokat – az elkövető társa feltehetően ezalatt surrant be a nyitva hagyott bejárati ajtón, és lopta el az elöl hagyott vagyonkát. A sértett csak az ál-vízügyes távozása után vette észre, hogy meglopták. A nénit egyébként ugyanilyen módszerrel néhány hónappal korábban is megkárosították.

 

Tiszadobon egy 83 éves asszonytól három idegen, magukat a gázművek munkatársainak kiadva lopott el 150.000 forintot. Az ál-szerelők a kazánt nézték meg, majd valamilyen rejtélyes okból elkértek egy tízezer forintos bankjegyet a nénitől, hogy felírják a sorszámát. A sértett még ekkor sem fogott gyanút, a bűncselekményt pedig már csak a bűnözők távozása után vette észre.

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!