Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.08.15. 15:52

Olvasóink írják rovat levelei

<p>A Tigázzal kötött szerződésben, illetve a Kelet augusztus elsején megjelent cikkében is azt közlik, hogy ebben a hónapban a számlázás szünetel. Miért kaptunk jópáran mégis részszámlát augusztusra is?</p>

Szatmár világa hazánk ékessége
Szatmári kirándulást szervezett a napokban a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete. Első állomásunk Máriapócs volt, ahol megtekintettük a Bazilikát és a csodatévő kegyképet, ami előtt a boldogságos Istenanya közbenjárását kértük nemzetünkre és testi-lelki bajainkra. Sokakat mélyen megérintett a kegyhely története, amely méginkább megerősített minket abban, hogy vannak még csodák a mai rohanó világban.

Egy röpke pillanatra megálltunk Penyigén, és megtekintettük a Lekváriumot, ahol ősi hagyományok szerint szemléltetik a lekvár főzését. Ezután következett Túristvándiban a Vízimalom megtekintése, a kemencében sült kenyérlángos megkóstolása.

Tiszacsécsén láttuk korunk nagy írójának, Móricz Zsigmondnak nádfedeles emlékházát, majd Tiszakóród határában a Bukógátat. Következő úti célunk Szatmárcseke volt, ahol egykor Kölcsey élt és tevékenykedett. Utolsó állomásunk Petőfi fája volt, amit Nagyarban találhatunk. Sajnos, a fa már magán viseli az idő nyomait.

Mindannyiunkat lenyűgözött Magyarország gyönyörű tájainak és műemlékeinek szépsége, Szatmár világa különleges ékessége kis hazánknak.

Hajdu Istvánné
nyíregyházi körzetvezető

Képalá: (Fotó: amatőr)
Napi / 08. 16 / olvasói - csoportkép

Miért küldtek számlát?
A Tigázzal kötött szerződésben, illetve a Kelet augusztus elsején megjelent cikkében is azt közlik, hogy ebben a hónapban a számlázás szünetel. Miért kaptunk jópáran mégis részszámlát augusztusra is, amikor egyikőnknek sincs semmilyen elmaradása? A szerkesztőségnek talán választ adnak, én sajnos már január óta nem tudom elérni a céget sem telefonon, sem interneten!
Iron-Tóth Miklós, Újfehértó

Túlfizetés vagy tartozás?
Erélyesen lép föl a Tigáz, olvasom. A tévesen kiküldött, nagy összegű számlákról bezzeg semmit sem írnak. Pedig ezek miatt gutaütéses idegállapotban napokig jártak ügyintézni az ügyfelek. Mint én tavaly a Titásznál: a felszólításkor 28 ezret (negyedévi díj) kértek, bementem az irodájukba. Egy 20 év körüli dekoratív hölgy unottan ütögette a billentyűket, majd kiderült, túlfizetésem van.

Nemrég újabb fizetési felszólítást kaptam a januári, elmaradt díjfizetésért. Júniusban volt az éves elszámolás, mert év közben általányt vezetünk. Ha júniusban 1400 forint volt a fizetendő végösszeg, a januári tartozást miért nem vonták le a számlámról, hisz éppen ezért van a végelszámolásos rendszer. S a levelük? Tele van „fenyegetéssel”!
Nagyné, Nyíregyháza


Lakatostalálkozó 47 év után
Keressük osztálytársainkat, akik 1960-ban Oláh Sándor osztályában végeztek Nyíregyházán, a 110-es Szakmunkásképző Iskola lakatos tagozatán. (Ma már Inczédy György nevét viseli az oktatási intézmény.) Szeretnénk megszervezni a 47 éves találkozónkat, várjuk egykori osztálytársaink, tanáraink jelentkezését az alábbi telefonszámokon: Tilk József 42/445-753, Gucsa Zoltán: 42/480-348, Tóth József: 42/444-388.
A szervezők

 

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!