Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.06.06. 11:56

Sevillai (szakszervezeti) kiáltvány

<p>Nyíregyháza - A kontinens szakszervezetei összetett kihívások sorával néznek szembe, a bizonytalan foglalkoztatási formáktól a globalizáció negatív hatásain keresztül, a magasabb életszínvonalat és szociális fejlődés elvesztéséig.</p>

Offenzív fellépésre van szükség Európa-szerte. A kontinens szakszervezetei összetett kihívások sorával néznek szembe, a bizonytalan foglalkoztatási formáktól a globalizáció negatív hatásain keresztül, az unió magasabb életszínvonalat és szociális fejlődést alkotó képességébe vetett bizalom elvesztéséig.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség határozottan elkötelezi magát a jobb és több Európa – a szociális vívmányok megőrzése, a tisztes megélhetést biztosító jövedelmek, az egészséges és minőségi munkahelyek, a teljes foglalkoztatás mellett.

A 36 ország hatvanmillió szervezett dolgozójának képviseletében, mintegy ötszáz küldött által elfogadott kiáltvány öt területre fogalmazza meg az offenzív fellépés programját: jobb munkakörülményeket, teljes foglalkoztatást nyújtó munkaerőpiacért; a szociális párbeszéd és a munkavállalói részvétel fejlesztéséért; a fenntartható növekedésért és a regionális, nemzetközi szolidaritásért; egy erősebb Európai Unióért, melyben az Alapvető Jogok Kartája jogilag kötelező érvényű; erősebb szakszervezetekért, melyek nagyobb befolyással bírnak az európai és globális politikaformálásra – foglalta össze a lényeget Vaskó Mihály, az MSZOSZ megyei képviselet-vezetője.

- Györke László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!