Szabálytalanul előzött

Szabálytalanul előzött

Szatmárnémeti – Több mint egy órán keresztül lezárták a forgalmat a szatmárnémeti Lucian Blaga sugárúton, mert egy VW Jetta vezetője szabálytalanul előzött, és nekiütközött egy Ford Transitnak.

Kedd délben közlekedési baleset történt Szatmárnémetiben, a Lucian Blaga sugárúton. A Magyarországon bejegyzett VW Jetta típusú személygépkocsi sofőrje előzésbe kezdett, figyelmen kívül hagyva, hogy  a szemközti sávon közeledik egy szabályosan közlekedő Ford Transit haszongépjármű, majd frontálisan összeütköztek. A Ford vezetője, aki karcolás nélkül megúszta az ütközést, elmondta, hogy a VW sofőrje nem a szemből jövő forgalmat figyelte, hanem csak az előzéssel volt elfoglalva. Az ütközés következtében a haszongépjármű első bal oldali kereke kitört, amiatt, mert a VW Jetta a megengedett 70 km/óra sebességet jóval túlhaladva közlekedett. A személygépkocsit a 30 éves Gy. Csaba vezette, akinek leginkább a lába sérült meg az ütközés következtében.

A vele utazó két gyerek és egy nő könnyebb sérüléseket szenvedtek. A baleset helyszínére 12.05 órakor kiérkező tűzoltóság áramtalanította a két járművet, megakadályozva, hogy azok kigyúljanak. A helyszínre érkezett két mentőautó egészségügyi személyzete a baleset után néhány perccel már a sérülteket ápolta, Gy. Csabát kórházba szállították további kivizsgálás céljából. A helyszínelő közlekedési rendőrök a Kolozsvárt Szatmárnémetivel összekötő forgalmas útszakaszt több mint egy órára kénytelenek voltak lezárni. Ciprian Ardelean közlekedési rendőr a helyszínen elmondta, hogy a balesetet okozó VW Jetta személygépkocsi vezetőjén a későbbiekben a vérvizsgálatot is el fogják végezni, hogy megállapítsák, fogyasztott–e alkoholt, mielőtt a volán mögé ült volna.

Gugulya–Hégető Lóránd