Szabadtéri fúvóskoncert

Szabadtéri fúvóskoncert
Május 18-án, vasárnap délután szabadtéri fúvóskoncertre került sor a váradi Holnaposok szoborcsoportnál a Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében.

A vasárnap délutáni szabadtéri fúvóskoncerten két fúvószenekar, a Francisc Hubic Művészeti Iskola Fúvószenekara, valamint a magyarországi Kiskőrös Város Fúvószenekara lépett fel. A jelenlevők elsőként a két zenekar közös előadásában Lehár Ferenc Szamosmenti indulóját hallgathatták meg, melyet Deé Róbert a Francisc Hubic fúvószenekar karmestere vezényelt, majd Müller János Fejérvári indulóját, melyet Gmoser István a kiskőrösi fúvószenekar karmestere vezényelt. A továbbiakban a két zenekar műsorát hallgathatták meg a nézők.

Zenekarok

Az eseményen mindkét zenekart ismertették: a Francisc Hubic iskola fúvószenekara 2012 szeptemberében alakult az iskola rézfúvós növendékeiből Deé Róbert tanár vezetésével. Repertoárjukban indulók, polkák, keringők, könnyűzenei átiratok, egyházi átiratok szerepelnek, ezek közül játszottak el többet a vasárnapi koncert alkalmával. A Kiskőrösi Város Fúvószenekara 1982-ben alakult az akkori zene-, ma művészeti iskola keretében, az intézményben tanuló növendékekből. Alapítója Boldoczki Sándor rézfúvós tanár volt, aki több mint 20 évig irányította a zenekart, amely jelenleg is a művészeti iskola keretében működik, vezetőjük Gmoser István karmester. Fennállásuk óta Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Törökországban, Romániában arattak sikereket.