Szabadon választható és kötelező védőoltások gyerekeknek!

Szabadon választható és kötelező védőoltások gyerekeknek!
A PELICAN KÓRHÁZ epidemiológiai rendelőjében, ahol a Nemzetközi Oltóközpont is működik, elvégezzük gyermekek beoltását, szabadon választható oltásokkal, amelyek nem szerepelnek az Egészségügyi Minisztérium országos betegségmegelőzési rendszerében, de a programban szereplő oltásokkal is.

Miért szükséges egy gyermek beoltása?
Dr. Adina Budea, járványügyi szakorvos: „Fontos, hogy figyelembe vegyünk minden olyan szempontot, amely befolyásolhatja a gyermek egészségét, amikor belép egy közösségbe (bölcsőde, óvoda és iskola), mivel az oltások által nem védett gyermekek veszélyben vannak a fertőző betegségekkel szemben. A ragályos betegségek megelőzése érdekében védőoltásra van szükség.

Milyen védőoltásokat kínálunk gyermekek számára?
Oltásokat ajánlunk a következő fertőző betegségek megelőzésére: hepatitis A, hepatitis B, rubeóla, mumpsz, kanyaró, bárányhimlő, diftéria, tetanusz, szamárköhögés, veszettség, Hemophyllus Influenzae fertőzés, gyermekbénulás, agyhártyagyulladás, Pneumokokkusz-okozta tüdőgyulladás.

Milyen életkortól kezdve kaphat oltást egy gyermek a Pelikán Kórházban?
Dr. Budea Adina: „Minden gyermeket beoltunk az élet első hónapjától az Egészségügyi Minisztérium nemzeti oltási programja keretében. Kilenc hónapos kortól kezdve a gyermekek szabadon választható oltásokban is részesülhetnek”.

Milyen előnyei vannak a védőoltásoknak:
• a beoltás célja a fertőző betegségek megelőzése, melyek befolyásolhatják gyermeke egészségét
• a beoltott gyermek védett lesz még akkor is, ha a közösségben, ahova jár, felütötte fejét a betegség
• a beoltott gyermekek hosszú távú védelmet élveznek a betegséggel szemben, ami ellen beoltották őket
• az oltás költségei jóval alacsonyabbak, mint a betegség költségei.

FONTOS tudni:
– a védőoltások minősége nemzetközileg elismert
– az oltásokat járványügyi szakorvosunk, Dr. Adina Budea adja be, ezáltal biztosított a páciensek számára az orvosi beavatkozás biztonsága.

Felvilágosítás és időpont egyeztetés a Call Center-en keresztül: 0259.444444, www.spitalulpelican.ro.

Javasoljuk a szülőknek, hogy kérjék ki a háziorvostól a gyermek járványügyi véleményezését, valamint gyermek védőoltási kimutatását.

(Hirdetés: 265634)