Szabadon engedték Ilie Dragnet, Valentin Dragnea sertéshizlaldájának adminisztrátorát

Szabadon engedték Ilie Dragnet, Valentin Dragnea sertéshizlaldájának adminisztrátorát
Szabadon engedték Ilie Dragnet, Valentin Ştefan Dragnea sertéshizlaldájának adminisztrátorát, akit az éjszaka folyamán vett őrizetbe a fővárosi rendőrség.

Ilie Dragnet az őrizetbe vétel lejártával szabadlábra helyezték, miután a főügyészség ügyészei nem kérték előzetes letartóztatását.

A legfőbb ügyészség kilenc személyt vett őrizetbe abban az adócsalásos ügyben, amelyben a szociáldemokrata pártelnök, Liviu Dragnea fiának a cége is érintett.

Összesen 80 házkutatást végeztek csütörtökön ez ügyben, több cég székhelyén és magánlakásokon is vizsgálódtak. A gyanú szerint építkezéssel, hulladékfeldolgozással foglalkozó, illetve sertéshizlaldát működtető cégek érintettek az ügyben, amelyek csaknem 40 millió lejjel károsították meg az államot adócsalás révén. Többek között a Valentin Ştefan Dragnea tulajdonában levő, Teleorman megyei sertéshizlaldánál is házkutatást tartottak az ügyészek.

Az éjszaka folyamán őrizetbe vett személyek között volt a sertéshizlalda adminisztrátora, Ilie Dragne is. Utóbbi ügyvédje azt nyilatkozta csütörtökön a sajtónak, hogy amikor az ügyészek által kifogásolt tranzakcióra sor került, védence nem dolgozott a cégnél. Az ügyvéd ugyanakkor azt állította, hogy Liviu Dragnea fia január óta nem részvényes a farmnál, az Országos Cégbíróság adatai szerint azonban a Ferma Salcia Rt. részvényeinek 90%-a Ştefan Valentin Dragnea, 10%-a pedig Ilie Dragne tulajdonában van, utóbbi ugyanakkor a cég vezérigazgatója és adminisztrátora.

www.agerpres.ro