Szabadok a hortobágyi gólyák és ölyvek

Szabadok a hortobágyi gólyák és ölyvek
© Fotó: Déri Balázs
Hortobágy – Megérkezett az első telelő fehér gólya Hortobágyra, ezért is volt aktuális március 15-én a teleltetett gólyák szabadon engedése.

Gólyák mellet egerészölyvek is szabadok lettek a hétvégén. Az elengedésben a látogatók is segédkezhettek, és jelképesen nemzeti színű szalag is került a madarak nyakára. A szalagot olyan módon rögzítették, hogy az a gólyák repülése után hamarosan leesik a madárról, így élettevékenységüket nem befolyásolja – olvasható a Madárkórház Alapítvány közleményében.

go-2Fotó: Déri Balázs

A madáramnesztián kívül egzotikus kisállatokban és ragadozómadár-showban is gyönyörködhettek a látogatók. A szabad madarak hamar elfoglalták a park területén található fészkeket, de a környező legelőkön is élvezettel tollászkodtak.


Konyár - Március 12-én 13 óra körül érkezett meg az első gólya Konyárra, és azonnal elkezdte renoválgatni a fészkét. Általában ő az első, aki visszaérkezik telelőhelyéről a településre, de március elején még sosem mutatkozott. Mondhatnánk, hogy hozta a jó időt, de a meteorológusok nem így látják,...